Bijltjesdag bij AC Milan: na Gattuso ook Leonardo weg

Reacties

Leonardo is niet langer de technisch directeur van AC Milan. De 49-jarige bestuurder heeft zijn ontslag ingediend bij de Italiaanse club. Trainer Gennaro Gattuso deed dat eerder ook al.

Bijltjesdag bij AC Milan: na Gattuso ook Leonardo weg

Daarmee krijgt de knipperlichtrelatie tussen Leonardo en AC Milan een nieuw hoofdstuk. Leonardo belandde in 1997 - na periodes bij onder meer Flamengo, São Paulo, Valencia en Paris Saint-Germain - als speler in San Siro. Daar vierde hij tot 2001 meerdere successen, om in 2003 héél kort terug te keren. Hij sloot er zijn actieve loopbaan na dat seizoen af.

In 2008 stelde AC Milan hem vervolgens aan als technisch directeur, waarna hij in mei 2009 zelfs werd benoemd tot hoofdtrainer. Een jaar later werd hij echter alweer ontslagen vanwege de matige resultaten, om in december 2010 aan de slag te gaan als trainer van aartsrivaal Internazionale. Ook daar hield hij het maar een jaar vol: Leonardo stapte zelf op.

Later was hij nog kort werkzaam als technisch directeur van PSG, meest recentelijk werkte hij als trainer van Antalyaspor uit Turkije. In juli 2018 ging Leonardo weer aan de slag als technisch directeur bij Milan, waar hij nu na nog geen jaar alweer weggaat.

Het vertrek van Gattuso en Leonardo maakt volgens Italiaanse media deel uit van een groot bezuinigingsplan van Ivan Gazidis. De voorzitter probeert naar verluidt de kosten te drukken om zo aan de regels van Financial Fair Play te voldoen. De UEFA achtervolgt AC Milan al langer, omdat er in de afgelopen jaren meer uitgegeven werd dan dat er binnenkwam aan inkomsten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.