Bijleveld volgende Jong Oranje-debutant na afhaken Koopmeiners

Reacties

Teun Koopmeiners heeft zich afgemeld voor Jong Oranje. De AZ-middenvelder is ziek en blijft bij zijn club om te herstellen. Het afhaken van Koopmeiners zorgt ervoor dat zijn naamgenoot Teun Bijleveld de volgende is die zich voor het eerst meldt bij de vernieuwde ploeg van Erwin van de Looi.

Bijleveld volgende Jong Oranje-debutant na afhaken Koopmeiners

De twintigjarige Koopmeiners ontbrak zondagmiddag ook al in de wedstrijd van zijn werkgever, de 0-1 zege op bezoek bij ADO Den Haag. Twee dagen later is nu dus duidelijk geworden dat hij nog onvoldoende hersteld is, en dus de oefeninterland tegen Jong Duitsland van vrijdagavond in Offenbach aan zich voorbij laat gaan.

Als vervanger heeft Van de Looi nu een beroep gedaan op Bijleveld, de bij AZ opgeleide middenvelder die dit seizoen namens Jong Ajax al in elf Keuken Kampioen Divisie-duels meespeelde. Het is voor het eerst dat hij zich mag melden bij de Nederlandse beloften. Dat geldt ook voor Dani de Wit, Kaj Sierhuis, Nathangelo Markelo, Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra, Tahith Chong, Armando Obispo, Deroy Duarte en Jay-Roy Grot: ook zij zitten er voor de eerste keer bij.

Jong Oranje - dat na de mislukte EK-kwalificatiecyclus flink gerenoveerd werd door Van de Looi - komt dinsdag bij elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.