Bij welke club staat Donnarumma volgend seizoen onder de lat?

Reacties

Nog maar negen dagen mag Gianluigi Donnarumma zich tiener noemen, maar de AC Milan-keeper heeft al behoorlijk veel meegemaakt in zijn carrière. De Europese topclubs zien hem als de keeper van de toekomst en dus wordt ook dit seizoen de vraag gesteld: bij welke club staat Donnarumma volgend seizoen onder de lat?

Bij welke club staat Donnarumma volgend seizoen onder de lat?

Het is de zomer van 2017, Donnarumma heeft de supporters van AC Milan gerustgesteld met een krabbel onder de nieuwe verbintenis. Het waren zeer moeizame onderhandelingen tussen AC Milan en zaakwaarnemer Mino Raiola, maar een vertrek van het supertalent is voorlopig afgewend.

Zes maanden later, als de winterse transfermarkt op het punt van openen staat, steken de geruchten over een vertrek weer de kop op. Dit schiet bij enkele aanhangers van de Rossoneri in het verkeerde keelgat. Donnarumma wordt uitgefloten en uitgemaakt voor rotte vis. De keeper barst nog voor het te spelen duel in huilen uit en wordt getroost door Leonardo Bonucci.

Aanvoerder Leonardo Bonucci ontfermt zich over de geëmotioneerde Gianluigi Donnarumma voor het thuisduel met Hellas Verona.
Aanvoerder Leonardo Bonucci ontfermt zich over de geëmotioneerde Gianluigi Donnarumma voor het thuisduel met Hellas Verona.

Ondanks de moeizame band met de supporters stond Donnarumma de tweede seizoenshelft weer als een rots in de branding onder de lat van AC Milan. Ook dit seizoen schittert de negentienjarige doelman. Tegen Cagliari (3-0) keepte hij alweer zijn 150ste wedstrijd voor de Milanezen en toepasselijk genoeg hield Donnarumma de nul tijdens de mijlpaalwedstrijd. In totaal hield hij al 52 keer een clean sheet voor AC Milan.

Dat Donnarumma er gewoon weer staat in de moeilijke wedstrijden tekent het karakter van de keeper, die uiterst weerbaar is in lastige situaties. Dat legde Filippo Galli, jeugdtrainer bij AC Milan, ooit eens uit aan FourFourTwo. 'Een van zijn krachten is dat hij zijn fouten snel vergeet. Als kind maakte hij altijd al snel een nieuwe start na een blunder. Op deze leeftijd kan een fout je dwarszitten, zeker als keeper, maar zijn persoonlijkheid helpt hem er altijd uit.'

Oogsten
Met een contract dat in 2021 afloopt wordt het voor AC Milan tijd om te oogsten. Vorig jaar werd de club al door de UEFA gestraft op basis van de regelgeving van Financial Fair Play en gezien de kwaliteiten van Donnarumma lonkt een recordverkoop. Het record ligt al sinds 2009 in handen van Kaká, waarvoor Real Madrid toentertijd 67 miljoen euro voor betaalde.

De andere optie is weer de contractonderhandelingen openen, maar of AC Milan daar nog zin in heeft… Donnarumma blijft er zoals altijd rustig onder, hij laat het transfernieuws wel op zich af komen. Eerst met AC Milan Champions League-voetbal veiligstellen. Zaterdag kan de formatie uit Milaan een belangrijke slag slaan tegen concurrent en nummer vijf van de Italiaanse competitie Atalanta Bergamo.

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 3
AC Milan
AC Milan
Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
6
AS Roma
38
18
12
8
66-48
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer G. Donnarumma
Meer over G. Donnarumma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.