Bij Arsenal is nu alweer sprake van 'Project Valse Start'

Reacties

Project Restart is nog maar net begonnen, of bij Arsenal regent het alweer problemen. De 3-0 verliespartij bij Manchester City zorgde voor een zeer negatieve nasleep. In onze voorbeschouwing op de Premier League-duels van speelronde 30 zoomen we in op de nog maar zelden raak schietende Gunners.

Bij Arsenal is nu alweer sprake van 'Project Valse Start'
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
2 - 1
Arsenal
Arsenal

Arsenal ging dinsdag kansloos ten onder bij Manchester City. Niet zozeer de nederlaag, maar de manier waarop die tot stand kwam zorgde voor meer ellende. Manager Mikel Arteta zag razendsnel twee spelers geblesseerd afhaken. Granit Xhaka moet even toekijken, maar de verwachting is dat de Zwitserse middenvelder dit seizoen nog in actie kan komen.

Dat geldt volgens Engelse media niet meer voor Pablo Marí. De voormalige NAC-verdediger moest juist de oplossing worden centraal in de achterhoede, maar zal door zijn enkelklachten de komende duels moeten missen. Het is nu dus weer zoeken naar een kompaan van de zelf al veelvuldig bekritiseerde Shkodran Mustafi, die moest opdraven door fysieke klachten bij Sokratis.

De probleem-achterhoede bezorgt Arteta hoofdbrekens. Want juist daar lag ook dinsdag weer de kiem van de problemen. David Luiz werd vanwege contractperikelen aan de kant gehouden, maar moest door de blessure van Pablo Marí toch aan de bak. En met zijn desastreuze invalbeurt leidde hij de gemakkelijk avond voor City in. Eerst gaf hij met een blunder een goal weg aan Raheem Sterling, om vervolgens de strafschop waaruit Kevin De Bruyne de 2-0 maakte te veroorzaken. Omdat hij rood kreeg voor het omvertrekken van Riyad Mahrez was de avond van Arsenal direct verpest. De meelijwekkende blik van City-coach Pep Guardiola voor zijn voormalige assistent direct na afloop was veelzeggend (foto).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Luiz kreeg een stortvloed aan kritiek over zich heen en lijkt dus voorlopig ook geen optie meer voor de achterhoede. Niet in het minst omdat hij later zelf aangaf dat hij beter niet had kunnen spelen. Bovendien sprak Arteta over de gevolgen van de coronacrisis toen hij het over de Braziliaanse verdediger had. Met andere woorden: de contractverlenging lijkt er uit financiële overwegingen niet te komen.

En daar blijft het niet bij. De contractperikelen rond ster Pierre-Emerick Aubameyang spelen al langer. De aanvaller wil prijzen winnen en niets wijst erop dat dat bij de Londenaren kan. Bovendien kon Arteta wederom uitleggen waarom er in de wedstrijdselectie geen plaats was voor grootverdiener Mesut Özil.

'Ik ben heel open geweest naar hem in een gesprek', aldus Arteta, die van een tactische keuze sprak. 'Als ik zie dat hij er weer klaar voor is, stel ik hem op. Ik heb het beste met hem voor, er is ook geen ruzie', aldus de Arsenal-coach, die zich netjes uitlaat. Toch lijkt het erop dat de Duitser totaal niet in zijn plannen voorkomt.

Tel er de dreigende plek in het rechterrijtje bij op en de druk richting de komende duels stijgt alleen maar verder. Als Arsenal niet wint bij Brighton, lijkt het seizoen al definitief mislukt.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
11
Southampton
38
15
7
16
51-60
-9
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De duels voor Arsenal nog dit seizoen:

Za 20 jun. 2020

Do 25 jun. 2020

Wo 1 jul. 2020

Za 4 jul. 2020

Di 7 jul. 2020

Zo 12 jul. 2020

Wo 15 jul. 2020

Zo 26 jul. 2020

Het totale programma voor speelronde 30:

Vr 19 jun. 2020

Za 20 jun. 2020

Zo 21 jun. 2020

Ma 22 jun. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Pablo Marí
Meer over Pablo Marí
Meer David Luiz
Meer over David Luiz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.