Bij Ajax vertrekkende Conceição heeft doel bereikt: 'Dankbaar'

Reacties

Francisco Conceição is dolgelukkig dat zijn huurperiode bij FC Porto is omgezet in een definitieve transfer. De Portugees verlaat Ajax definitief, hij tekent tot medio 2029 bij de club waar zijn vader trainer is.

Bij Ajax vertrekkende Conceição heeft doel bereikt: 'Dankbaar'
© Pro Shots

Conceição werd afgelopen zomer tijdens Deadline Day op tijdelijke basis naar FC Porto teruggestuurd, de Amsterdammers hadden hem in 2022 juist overgenomen van die club. Ajax maakte vorig jaar al melding van de koopoptie, die door FC Porto na 38 duels is gelicht. Voor Conceição voelt dat heel goed.

'Dit was het doel wat ik mezelf had gesteld toen ik hier aan het begin van het seizoen terugkeerde', aldus Conceição op de website van zijn werkgever. 'Ik wilde zoveel mogelijk spelen, zodat ik bij deze club waar ik me prettig voel kon blijven. Dit is het resultaat van alle hulp die ik heb ontvangen van het team, de technische staf en de hele club. De clubpresident gaf me vanaf het begin het vertrouwen, dat ik op mijn manier moest voetballen en daarmee het verschil kon maken.'

Conceição speelde tot dusver 38 wedstrijden voor FC Porto sinds hij terugkeerde, daarin scoorde de Portugees zeven keer. Daarnaast leverde hij ook zeven assists en maakte hij zijn debuut voor het nationale elftal van Portugal. 'Nu moeten we het seizoen zo sterk mogelijk afsluiten, zodat iedereen zo blij kan worden als ik nu ben', sloot Conceição af. De titel is uit zicht voor FC Porto, maar de club staat wel in de bekerfinale.

Voor Ajax kwam Conceição eenmaal tot scoren, in de Champions League-wedstrijd tegen Rangers FC. Daarnaast speelde hij negentien duels in de Eredivisie, slechts vier daarvan als basisspeler. Voor Jong Ajax maakte Conceição vijf doelpunten in zeven wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.