Biglia helpt Argentinië uit dal tegen Colombia

Reacties

Op bezoek bij Colombia heeft Argentinië de eerste zege in de WK-kwalificatiecyclus geboekt. Lucas Biglia was verantwoordelijk voor de 1-0 overwinning.

Biglia helpt Argentinië uit dal tegen Colombia

Toen doelman David Ospina in de twintigste minuut vier Argentijnen op het Colombiaanse doel zag afstormen, wist hij waarschijnlijk al hoe laat het was. Na een vloeiende combinatie door het hart van de defensie belandde de bal bij Biglia, die bij de tweede paal de bal eenvoudig in het lege doel werkte.

De goal van de middenvelder was voor bondscoach Gerardo Martino een welkome verrassing, want hij moest aanvallers Sergio Agüero, Lionel Messi en Carlos Tévez vanwege blessureleed missen. Gonzalo Higuaín bleek fit genoeg na een voetkwetsuur en startte in de punt van de Argentijnse aanval. Bij Colombia waren Jackson Martínez en Radamel Falcao vanwege fysieke klachten afwezig.

Die Argentijnse aanvalslinie bleek niet in staat de marge uit te breiden, waardoor Colombia hoop hield op minimaal een punt. Het thuisland zocht naar de gelijkmaker, maar dat bleek tevergeefs. Omdat Manchester United-doelman Sergio Romero dinsdagavond onpasseerbaar bleek, zette Argentinië een belangrijke stap op weg naar kwalificatie voor het WK 2018. Het land zat namelijk nog zonder zege na drie duels, maar klimt dankzij de eerste driepunter naar plaats vier in de kwalificatiegroep, die uit tien landen bestaat. Colombia staat vooralsnog zevende.

Venezuela - Ecuador 1-3
De kwalificatiecampagne van Ecuador verloopt voorlopig vlekkeloos. De Ecuadorianen hielden negen punten over aan de drie eerste optredens en die zegereeks werd op bezoek bij Venezuela voortgezet. Dankzij doelpunten van Fidel Martinez en Jefferson Montero namen de bezoekers al vroeg afstand en Felipe Caicedo gooide de wedstrijd na een uur in het slot door voor 0-3 te tekenen. Een late eretreffer van Joseph Martinez mocht niet meer baten. Door de overwinning blijft Ecuador eerste, terwijl Venezuela als nummer tien hekkensluiter is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.