Di María over terreur: 'Onvoorstelbaar, dit moet stoppen'

Reacties

De gedachten van Ángel Di María waren direct na afloop van Argentinië-Brazilië (1-1) bij de tragische gebeurtenissen in Parijs, de stad waar hij als sterspeler van Paris Saint-Germain werkzaam is.

Di María over terreur: 'Onvoorstelbaar, dit moet stoppen'

'Ik hoor de details zojuist pas, maar het is onvoorstelbaar. Dit moet snel stoppen', aldus de Argentijn in een eerste reactie op de terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad. Voorafgaand aan de confrontatie tussen de twee Zuid-Amerikaanse voetbalnaties werd al een minuut stilte gehouden vanwege het drama in Parijs.

Liefst drie spelers die in het dagelijks leven hun brood verdienen bij PSG kwamen in actie bij het WK-kwalificatieduel op Argentijnse bodem. Ezequiel Lavezzi en Di María ontvingen ploeggenoot David Luiz. Het was Lavezzi die de score opende, maar Lucas Lima was verantwoordelijk voor de 1-1 eindstand.

De invloed van spelers van de Franse kampioen had nog groter kunnen zijn. Javier Pastore ontbrak bij de Argentijnen vanwege een kuitblessure, terwijl Marquinhos aan Braziliaanse zijde verstek moest laten gaan met een hamstringkwetsuur. Thiago Silva komt op zijn beurt niet meer in de plannen van bondscoach Dunga voor na de voor de Brazilianen teleurstellend verlopen Copa América (uitschakeling in de kwartfinale) van afgelopen zomer.

Datzelfde zou David Luiz ook kunnen overkomen. Dunga was namelijk niet content met het optreden van de centrumverdediger, die vlak voor tijd na twee keer geel van het veld werd gestuurd in het duel met de rivaal. 'Hij verdiende een rode kaart, er was niets op af te dingen', aldus de keuzeheer na afloop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.