Bezorgde Lampard hekelt korte zomerstop en wijst naar ziekenboeg

Reacties

Frank Lampard maakt zich grote zorgen over de belastbaarheid van zijn spelers nu van een serieuze zomerstop bijna geen sprake zal zijn. De Chelsea-manager hoopt dan ook dat de Premier League zijn ploeg later dan de geplande 12 september aan het seizoen laat beginnen.

Bezorgde Lampard hekelt korte zomerstop en wijst naar ziekenboeg
© Pro Shots

'De spelers hebben rust nodig. Niet voor niets liepen we twee hamstringblessures (van César Azpilicueta en Christian Pulisic, red.) op in de FA Cup-finale en kampten we al eerder met kwetsuren', vertelt Lampard aan The Guardian. 'Hopelijk gaat de Premier League hier serieus naar kijken en krijgen we een faire start van het seizoen. Dat verdienen wij, als Premier League-club die uitkomt in de Champions League.'

De Premier League heeft bepaald dat clubs een pauze van minimaal dertig dagen tussen de seizoenen moeten krijgen. De nog Europees spelende teams (Manchester United, Manchester City, Wolverhampton Wanderers, maar ook Chelsea) krijgen met andere woorden alleen uitstel als ze deze maand minimaal één knock-outronde overleven.

Voor Chelsea dreigt het doek in de Champions League zaterdag te vallen; Lampard en de zijnen moeten in München de 3-0 nederlaag uit de eerste ontmoeting in de achtste finale zien weg te poetsen. 'Zelfs in het ergste geval, als we dus worden uitgeschakeld, vind ik 12 september veel te vroeg om weer te beginnen', aldus Lampard, wiens ploeg in de eindstrijd van het FA Cup-toernooi met 2-1 verloor van Arsenal.

De Premier League maakt op 21 augustus het schema voor het nieuwe seizoen bekend. Heel veel manoeuvreerruimte is er niet, aangezien de jaargang vanwege het EK 2021 tijdig moet zijn voltooid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.