Bevestiging: Pusic op eigen benen verder bij Shakhtar Donetsk

Reacties

Marino Pusic (52) verlaat Feyenoord. Dat hebben de Rotterdammers dinsdagmiddag nu ook zelf wereldkundig gemaakt. De assistent-trainer van Arne Slot vertrekt uit Nederland om eindverantwoordelijke te worden bij Shakhtar Donetsk.

Bevestiging: Pusic op eigen benen verder bij Shakhtar Donetsk
© Pro Shots

Pusic, die al ervaring opdeed als hoofdtrainer bij FC Twente, bedankt de kampioen van Nederland voor hun constructieve houding. ‘Ik ben Feyenoord zeer erkentelijk voor het meewerken aan deze stap. Hoewel ik het nog steeds echt enorm naar mijn zin had in Rotterdam is het hoofdtrainerschap van Shakhtar Donetsk voor mij in alle opzichten een unieke kans. Het is dan ook een lastige keuze geweest. Ik dank Feyenoord voor het meedenken in dit proces’, valt te lezen op de site van Feyenoord.

Dennis te Kloese, algemeen directeur van de club, bedankt op zijn beurt Pusic voor bewezen diensten. ‘Er was sprake van een zeer uitzonderlijke situatie, want je ziet een belangrijke assistent natuurlijk liever niet midden in het seizoen vertrekken. Dat we toch hebben meegewerkt aan zijn overgang is uit respect naar de mens, trainer en persoon Pusic. Bovendien heeft Shakhtar ook richting Feyenoord in alle opzichten laten merken dat ze hem graag willen hebben en we hebben dan ook met hen overeenstemming bereikt over zijn overgang.’

Pusic is maandagavond al naar Spanje gevlogen, zo vertelde Feyenoord-trainer Arne Slot dinsdag al. Shakhtar speelt daar woensdagavond in de Champions League. Het is nog niet duidelijk of Pusic ook meteen op de bank plaatsneemt in Camp Nou. In de eigen competitie bivakkeert Shakhtar momenteel op de derde plaats, met twee punten achterstand op de koploper, die overigens wel een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Shakhtar Donetsk
Meer over Shakhtar Donetsk
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.