Betis naar vierde plaats, Celta geeft zege uit handen

Real Betis is door de vierde uitoverwinning van het seizoen opgeklommen naar de vierde plaats in de Primera División. Levante had Betis met een zege bij Celta de Vigo kunnen achterhalen, meer deed dat niet.

Deportivo La Coruña – Real Betis 2-3Real Betis opende vlak voor rust de score toen Rubén Castro een voorzet van linksback Nacho Pérez in de verre hoek achter Depor-doelman Daniel Aranzubia knikte. Tien minuten na rust sloeg Castro nogmaals toe uit een voorzet van Nacho, ditmaal door bij de eerste paal de bal richting verre hoek te sturen.

Lang kon Betis niet van die voorsprong genieten, want nog binnen het uur had Riki de Galicische thuisploeg op gelijke hoogte gebracht. Eerste kopte hij raak, nadat Laure de bal met een kopbal terug had gebracht in het strafschopgebied van Betis. Vier minuten later tikte de clubtopscorer (nu vier goals) van Depor bij een vrije trap de 2-2 binnen.

Deportivo nam vervolgens alle risico's om nog een overwinning uit het vuur te slepen. Daarvan profiteerde Betis optimaal. Joel Campbell (op de foto met de handen richting hemel) kreeg bij een tegenaanval alle tijd om naar binnen te trekken en de Arsenal-huurling schoot met rechts loepzuiver raak in de verre kruising.

Door de zwaarbevochten overwinning voert Real Betis de Spaanse subtop aan met 25 punten. Nummer vijf Málaga volgt op drie punten, terwijl Real Madrid vier punten voorsprong heeft op Betis. Deportivo is voorlaatste met elf punten.

Celta de Vigo – Levante 1-1Celta de Vigo had in de eerste helft het heft in handen, maar moest toezien hoe Levante-doelman Gustavo Munúa een vroege treffer voorkwam bij pogingen van Augusto en Iago Aspas. In de 37ste minuut had de Uruguayaanse keeper echter geen antwoord op het schot van Enrique De Lucas, die op het randje van buitenspel door mocht lopen richting het vijandelijke doel.

Ook na rust bleef Celta de dominante ploeg, al kroop Levante op zoek naar de gelijkmaker wat meer uit zijn schulp. Obafemi Martins, die in de eerste helft bij enkele tegenstoten ook al gevaarlijk was geweest, volleerde echter over het doel van Celta-keeper Javi Varas.

Munúa voorkwam twintig minuten voor tijd dat Celta de voorsprong verdubbelde. Verdediger Gustavo Cabral kwam van dichtbij in twee instanties niet langs de Levante-goalie. Die misser kostte Celta in de slotfase nog twee punten, omdat Levante-invaller Roger één minuut voor tijd alsnog gelijk maakte.

Levante verzuimt zich door het gelijkspel op de vierde plaats naast Real Betis te scharen en moet nu genoegen nemen met de achtste plaats. Celta bivakkeert met vijftien punten in de middenmoot.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.