Betaald voetbal zegt 'nee' tegen plannen kabinet

Het kabinet is van plan om weer publiek toe te laten bij sportwedstrijden, maar het huidige voorstel biedt volgens de betaald voetbalclubs geen perspectief. Dat is maandag in een statement samen met de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie overgebracht aan de politiek.

Betaald voetbal zegt 'nee' tegen plannen kabinet
© Pro Shots

De oproep is unaniem ondertekend door de directeuren van alle betaald voetbalclubs in Nederland. 'Het betaald voetbal zegt 'nee' tegen 1/3 bezetting van de stadions. Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld', begint het statement.

'Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions.' De partijen zeggen ervanuit te gaan dat het kabinet gehoor geeft aan de oproep.

Nieuwe persconferentie
De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn sinds 12 november gesloten. De KNVB stelde onlangs dat 'de rek er volledig uit is' en berekende dat de clubs in het betaald voetbal 155 miljoen euro minder omzet hadden door de coronapandemie. Dinsdag om 19.00 uur houden premier Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers een persconferentie om de nieuwe plannen te onthullen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen