'OMT komt met advies voor terugkeer publiek in stadions'

Reacties

Het Outbreak Management Team (OMT) geeft volgens RTL Nieuws en NRC het kabinet het advies om weer publiek toe te laten bij sportwedstrijden, dus ook in de voetbalstadions.

'OMT komt met advies voor terugkeer publiek in stadions'
© Pro Shots

Het kabinet zou door het OMT worden geadviseerd om de samenleving tot 20.00 uur weer grotendeels te openen. Premier Mark Rutte liet deze week al weten dat er ook zou worden gekeken naar mogelijkheden om weer toeschouwers in stadions toe te laten.

Bezoekers aan de stadions zullen een coronatoegangsbewijs moeten tonen en het OMT pleit voor een maximumcapaciteit. Volgens NRC is het kabinet van plan om het advies van de deskundigen op te volgen. Het kabinet en RIVM-experts bespreken het OMT-advies maandag en dinsdagavond staat er een nieuwe persconferentie van premier Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers op het programma.

De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn sinds 12 november gesloten. De KNVB stelde woensdag dat 'de rek er volledig uit is' en berekende dat de clubs in het betaald voetbal 155 miljoen euro minder omzet hadden door de coronapandemie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.