Ten Hag over corona-ophef: 'Beetje de koe in de kont kijken'

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag is het niet eens met de ophef die vorige week ontstond nadat de Amsterdammers vier besmette personen met een privéjet hadden laten terugvliegen vanuit Portugal.

Ten Hag over corona-ophef: 'Beetje de koe in de kont kijken'
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 3
Ajax
Ajax

De landskampioen zag zich vanwege de coronagevallen genoodzaakt om het trainingskamp te beëindigen. Volgens de regelgeving hadden de besmette personen echter in Portugal moeten blijven. In een vergelijkbaar geval paste Vitesse wél de regels toe.

'Het is ook een beetje de koe in de kont kijken, wie wist welke invloed de omikronvariant zou hebben? Wij hebben heel zorgvuldig en professioneel gehandeld', zo stelde Ten Hag op de persconferentie.

'Bijvoorbeeld door te testen terwijl dat helemaal niet moest volgens de regels. Daarbij kwamen een aantal zaken aan het licht en daardoor moesten we anticiperen. Dat hebben we op een uiterst zorgvuldige manier gedaan, om zo besmettingen voor de ploeg, maar ook voor de maatschappij, niet te laten plaatsvinden.'

Ten Hag meldde verder dat iedereen bij Ajax 'beseft dat sporters zich op de grenzen begeven'. 'We hebben niks gedaan wat risico's inhoudt voor de maatschappij. Ik ben het niet eens met de verontwaardiging.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.