Beschuldigde Robinho binnen een week alweer weg bij Santos

Reacties

Het contract van Robinho bij Santos is na onderling overleg ontbonden. Dat heeft de Braziliaanse club binnen een week na de terugkeer van de vedette bekendgemaakt.

Beschuldigde Robinho binnen een week alweer weg bij Santos
© Pro Shots

Santos geeft in een kort statement uitleg over het verscheuren van het contract: 'De speler kan zich zo tijdens het proces dat in Italië loopt uitsluitend op zijn verdediging concentreren.' De club doelt op het juridische proces dat in Italië tegen Robinho loopt.

De 36-jarige Braziliaan werd in 2017 door een Italiaanse rechter veroordeeld voor betrokkenheid bij een groepsverkrachting in een uitgaansgelegenheid in Milaan. Robinho kreeg een gevangenisstraf van negen jaar opgelegd, maar ging in beroep. De zaak loopt nu nog.

De terugkeer van Robinho leidde in Brazilië tot veel ophef, vanwege de hierboven genoemde zaak. De druk vanuit de buitenwereld lijkt ook een grote rol te hebben gespeeld bij de beslissing om het contract voor vijf maanden nu al te ontbinden. Een grote sponsor had zich al teruggetrokken na de komst van de honderdvoudig international en meer zakelijke partners dreigden dat te doen. Robinho keerde overigens niet terug voor het geld, hij ging voor slechts 228 euro per maand spelen vanwege de financiële problemen bij Santos.

De ex-speler van onder meer Real Madrid, Manchester City en AC Milan werd vorig seizoen in Turkije nog kampioen met Istanbul Basaksehir.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.