Robinho werd niet de nieuwe Pelé, maar kent wel dezelfde clubliefde

Reacties

Robinho gaat voor de vierde keer in zijn loopbaan aan de slag bij Santos. Het voormalig wonderkind heeft na zijn vertrek uit Turkije een contract voor vijf maanden bij zijn jeugdliefde getekend.

Robinho werd niet de nieuwe Pelé, maar kent wel dezelfde clubliefde
© Pro Shots

Robinho is inmiddels 36 jaar oud, maar het spelletje nog lang niet zat. De aanvaller werd als aanstormend talent vergeleken met Pelé en maakte in de zomer van 2005 een droomtransfer naar Real Madrid. Drie jaar later werd hij vervolgens de eerste topaankoop van Manchester City.

Robinho speelde ook nog voor AC Milan, en kan dus terugkijken op een loopbaan vol mooie clubs, maar de vergelijkingen met Pelé heeft hij toch niet kunnen waarmaken. Hij werd als speler van City én Milan al eens verhuurd aan Santos en speelde vervolgens nog voor Guangzhou Evergrande (China), Atlético Mineiro (Brazilië), Sivasspor en Istanbul Basaksehir (Turkije). Met laatstgenoemde club werd hij in het afgelopen seizoen kampioen.

Net als bijvoorbeeld Eljero Elia nam Robinho na het binnenhalen van de landstitel afscheid van Basaksehir en nu keert hij terug naar Santos. De aanvaller heeft een contract voor vijf maanden getekend en gaat zo voor de vierde keer in zijn carrière aan de slag bij de Braziliaanse topclub, waar Pelé in totaal meer dan zeshonderd wedstrijden voor speelde. 

Robinho werd dan wel niet de nieuwe Pelé: hij deelt in ieder geval de liefde voor Santos met zijn illustere landgenoot. Dat blijkt ook wel uit het salaris waar de aanvaller voor gaat spelen: hij gaat voor slechts 228 euro per maand (!) aan de bak. Santos kampt met financiële problemen en op deze manier schiet Robinho zijn geliefde club te hulp.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.