Beroep haalt niets uit: forse Europese schorsing Neymar blijft staan

Reacties

Neymar moet komend seizoen toekijken in de eerste drie groepswedstrijden van de Champions League. Paris Saint-Germain ging in beroep tegen de schorsing die de UEFA eind april oplegde, maar kreeg nul op het rekest van de beroepscommissie.

Beroep haalt niets uit: forse Europese schorsing Neymar blijft staan

Neymar speelde dit seizoen nog alle zes poulewedstrijden van PSG mee, maar miste door een voetblessure vervolgens de duels met Manchester United in de achtste finale. Toen zijn ploeggenoten werden uitgeschakeld door een late penalty na hands van Presnel Kimpembe, ging hij los op Instagram.

'De UEFA zet vier mannen bij elkaar die niets weten van voetbal om beelden in slowmotion te beoordelen. Dit was géén strafschop, dit was géén hands. Hoe maak je hands als de bal je rug raakt? Ahh... Go f*ck yourselves!', sprak Neymar schande van de beslissing van scheidsrechter Damir Skomina.

Die woede-uitbarsting op social media kwam Neymar anderhalve maand later op een flinke straf van de UEFA te staan. Door het mislukte beroep kan Neymar pas in november in actie komen in de Champions League. De eerste drie groepswedstrijden worden in september en oktober afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.