Neymar mist halve groepsfase Champions League door harde straf UEFA

Reacties

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft Neymar hard gestraft voor zijn tirade op Instagram na afloop van de uitschakeling in de Champions League tegen Manchester United. De Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain is voor drie wedstrijden geschorst.

Neymar mist halve groepsfase Champions League door harde straf UEFA

Aangezien die schorsing alleen geldt voor competities van de UEFA, mist Neymar komend seizoen de eerste drie duels van PSG in de groepsfase van de Champions League. Daarmee gaat de helft van de wedstrijden in die fase van het toernooi dus aan hem voorbij.

Neymar speelde dit seizoen nog alle zes poulewedstrijden van PSG mee, maar miste door een voetblessure vervolgens de duels met Manchester United in de achtste finale. Toen zijn ploeggenoten werden uitgeschakeld door een late penalty na hands van Presnel Kimpembe, ging hij los op Instagram.

'De UEFA zet vier mannen bij elkaar die niets weten van voetbal om beelden in slowmotion te beoordelen. Dit was géén strafschop, dit was géén hands. Hoe maak je hands als de bal je rug raakt? Ahh... Go f*ck yourselves!', sprak Neymar schande van de beslissing van scheidsrechter Damir Skomina.

Die woede-uitbarsting op social media komt Neymar anderhalve maand later dus op een flinke straf van de UEFA te staan. De 27-jarige Braziliaan is door de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond schuldig bevonden aan het beledigen van wedstrijdofficials. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.