Bergwijn uit zijn frustraties: 'Zo ga je geen goals maken'

Steven Bergwijn hielp Ajax met een doelpunt bij zijn rentree aan een puntje tegen Sparta Rotterdam. Tevreden over het spel van de Amsterdammers was hij allerminst.

Sparta Rotterdam
2 - 2
Ajax
Ajax

'Het is altijd frustrerend als je achterstaat en het niet loopt', zei Bergwijn na afloop op de persconferentie. 'Dan wil je je steentje bijdragen. Het is gewoon vervelend om het zo te zien gaan.' Ook de wedstrijd tegen Aston Villa vond Bergwijn 'moeilijk om te zien'. 'Als je zo’n wedstrijd speelt en er met 4-0 vanaf gaat en thuis van Fortuna ook niet wint, is dat lastig voor elke Ajacied.'

Tegen Sparta kwam Ajax vlak na rust op 2-0 achterstand. 'Ik denk dat er in de eerste helft niet zo heel veel aan de hand was', stelde Bergwijn. 'Een tegengoal krijgen kan altijd. Ik denk dat wij in aanvallend opzicht niet scherp waren. We hadden heel weinig man in het zestienmetergebied. Zo ga je geen goals maken.'

Ook ging Bergwijn nog kort in op het nieuwe systeem van Ajax. Het maakt de buitenspeler niet uit of Ajax met twee of drie aanvallers speelt. 'Voor mij verandert er niet heel veel', zei hij. 'In de 4-3-3 speelde ik ook al heel veel aan de binnenkant. Het maakt mij niet uit welk systeem we spelen. Als de technische staf dit besluit, moeten wij dat gewoon uitvoeren.'