Bergwijn schat kwaliteiten van Bodø/Glimt hoog in

Reacties

Steven Bergwijn kijkt uit naar het spelen van de zestiende finale in de Conference League. De captain van Ajax vertelde na de loting wat voor beeld hij heeft van tegenstander Bodø/Glimt.

Bergwijn schat kwaliteiten van Bodø/Glimt hoog in
© Pro Shots

Dat de Noorse kampioen in oktober 2021 in de Conference League in eigen huis met liefst 6-1 won van AS Roma, was ook Bergwijn bijgebleven. 'Die komt wel het meeste naar voren', zegt hij tegenover het clubkanaal over de Noorse zege waar hij aan dacht. 'Het wordt koud daar heb ik begrepen. Het is wat het is. Ik denk dat het een moeilijke tegenstander is, een stugge, fysieke ploeg. We moeten zelf top zijn, dan moet het eigenlijk niet uitmaken tegen wie we spelen.'

Bodø/Glimt werd in de groepsfase van de Conference League tweede in Poule D achter Club Brugge. De Noren bleven Besiktas en Lugano voor. 'Dat zegt een hoop denk ik. Als je twee keer van Besiktas weet te winnen, dan kan je wel wat', constateert Bergwijn. Bij de linksbuiten van Ajax is er natuurlijk nog teleurstelling over de uitschakeling in de Europa League, maar tegelijkertijd wordt hij getriggerd door de nieuwe kans die in de Conference League lonkt op Europees succes. 'Ik denk dat ook dat het voor deze groep heel goed is. We hebben een heel jonge groep en we hebben veel talent in de groep. Het is belangrijk dat we in Europa zijn gebleven en dit soort wedstrijden kunnen spelen', zegt hij.

Bodø/Glimt heeft in zijn thuishaven een kunstgrasveld liggen. Bergwijn relativeert het probleem van spelen op die ondergrond in winterse omstandigheden. 'Al spelen we op steen, we moeten gewoon laten zien wat we kunnen', aldus de Oranje-international. Ajax begint op 15 februari met een thuiswedstrijd aan het tweeluik met de drievoudig Noors kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.