Bergwijn loopt rol als matchwinner in kraker mis door fout Dier

Reacties

Ondanks de openingstreffer van Steven Bergwijn heeft Tottenham Hotspur geen eerste tik kunnen uitdelen aan Manchester United in de strijd om een Champions League-ticket. In de slotfase gaf Spurs de door Bergwijn verkregen voorsprong uit handen, toen de bal op de stip ging na een onnodige overtreding van Eric Dier op Paul Pogba. 

Bergwijn loopt rol als matchwinner in kraker mis door fout Dier
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Voor Tottenham was de confrontatie met de vorige werkgever van José Mourinho meteen een kans om goede zaken te doen in de jacht op Champions League-voetbal. Bij een overwinning zouden de Londenaren het gat met de vijfde plek, die bij Europese uitsluiting van Manchester City toegang geeft tot het miljardenbal, verkleinen tot een punt. Meevaller voor Mourinho was daarbij dat hij weer over al zijn aanvallers kon beschikken.

Voor de coronabreak waren Harry Kane en Heung-Min Son net als Bergwijn al enige tijd afwezig, met de drie aanvallers weer terug in de ploeg sloeg Spurs halverwege de eerste helft bij de eerste de beste mogelijkheid meteen toe. En dat was dus grotendeels aan Bergwijn te danken. De Oranje-international baande zich op eigen kracht een weg richting het doel van United en doelman David de Gea verraste met een kiezelhard schot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Gea voorkwam vlak daarna met een prachtige save dat Son er met een kopbal uit een prima voorzet van Bergwijn al meteen 2-0 van maakte, maar kreeg er in de rust desondanks ongenadig hard van langs van oud-speler Roy Keane. De kritiek van de Ier nam niet weg dat Bergwijn sterk uit de startblokken schoot bij de Premier League-hervatting, nadat hij bij zijn debuut ook al indruk had gemaakt met de openingsgoal tegen Manchester City (2-0).

Pogba
Vier maanden later groeide Bergwijn niet uit tot matchwinner. United, waar de alom geroemde en weer herstelde Marcus Rashford in de basis begon, drong na rust aan, zeker toen Pogba als invaller voor het eerst sinds Boxing Day weer zijn opwachting mocht maken. Na de entree van de Fransman, lange tijd geblesseerd, leefde United op. Anthony Martial werd twee keer gevaarlijk, maar Dier blokte zijn schot en Hugo Lloris pareerde fantastisch.

Vlak daarna ging Bergwijn naar de kant. Vanaf de bank moest de in de winter van PSV overgekomen aanvaller toezien hoe United de stand uiteindelijk toch nog gelijk trok. De prima invallende Pogba versierde op de achterlijn een penalty toen Dier zich aan hem vergreep. Winteraankoop Bruno Fernandes ging achter de bal staan en benutte de strafschop feilloos. Het creatieve brein van United trok zijn sterke start van voor de coronabreak zo door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heel even leek Fernandes zijn ploeg nóg een penalty te bezorgen toen hij over het been ging bij Dier, maar de VAR greep in. Desondanks zal United van de twee ploegen het meest tevreden terugkijken op de eerste wedstrijd sinds de Premier League-hervatting. Het gat met Spurs blijft voorlopig immers vier punten (in plaats van één), maar de strijd om Champions League-voetbal is in Engeland nog lang niet gestreden.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.