'Dit is belangijker dan iedere wedstrijd die Rashford ooit nog zal spelen'

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer is trots op Marcus Rashford. Volgens de Noorse manager van Manchester United is de nog altijd maar 22-jarige aanvaller hét perfecte uithangbord voor Manchester United. Ook voormalig United-coach José Mourinho is zeer lovend.

'Dit is belangijker dan iedere wedstrijd die Rashford ooit nog zal spelen'
© Pro Shots

Het verhaal van Rashford is inmiddels bekend. De Engelsman zorgde er eigenhandig voor dat de regering een U-bocht maakte. De aanvaller vroeg in een open brief aan de politici toch vooral de gratis maaltijden voor kansarme kinderen in vakantietijd niet af te schaffen. De overheid had vanwege de coronacrisis voor thuiszittende kinderen een regeling getroffen, maar schafte die af zodra er weer uitzicht was op het op een normale manier naar school gaan. Terend op zijn eigen verleden riep hij de regering op dat niet te doen. En zijn oproep had effect.

Zo beïnvloedde een 22-jarige voetballer het beleid in een land als Engeland. Het zorgt ervoor dat er met een speciale blik gekeken zal worden naar Rasfhord in het eerste duel van Manchester United na de coronabreak. Vrijdag vanaf 21.15 uur is Tottenham Hotspur de opponent.

Uiteraard stond ook Solskjaer in aanloop naar het duel tussen de nummer vijf en acht uitgebreid stil bij de verrichtingen van zijn aanvaller. 'Wat hij heeft gedaan is geweldig. Hij is altijd al een geweldig mens geweest, ik denk dat de club dat al vroeg gezien heeft. Hij had niet alleen maar talent. Er was meer. Hij is al aanvoerder geweest op zo'n jonge leeftijd en toont zich een voorbeeld.'

'Hij heeft de levens van talloze kinderen veranderd', zo vervolgde Solskjaer. 'En dat is belangrijker dan welke voetbalwedstrijd hij ooit nog zal gaan spelen. Hopelijk kan hij op beide vlakken zo doorgaan. Het was geweldig om hem te volgen tijdens de coronabreak', zo doelde de Noor op de ruim twintig miljoen euro die Rashford voor zijn goede doel ophaalde.

Mourinho
Ook Mourinho loofde de man die hij tussen 2016 en 2018 onder zijn hoede had bij United. 'Geweldig, ongelooflijk eigenlijk. We kunnen hem feliciteren met deze prestatie. Natuurlijk is het gek dat er een voetballer voor nodig is om dit te bewerkstelligen, maar goed', aldus de Portugees, die nog weet hoe hij Rashford leerde kennen. 'De achttienjarige jongen die ik een paar jaar geleden voor het eerst zag, is nu een man met principes. Hij vecht voor de kinderen die in dezelfde situatie zitten als hij vroeger. En dat is heel mooi.'

Of Rashford ook op het veld in goede vorm is, moet vrijdagavond blijken. Dan staan de ploegen tegenover elkaar in Londen. De aanvaller is hersteld van zijn blessureleed. Beide teams hopen nog op een Champions League-ticket dit seizoen.

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 1
Manchester United
Manchester United
Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer M. Rashford
Meer over M. Rashford
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.