Bergwijn let niet op en vergeet te scoren: 'Ja... Het is niet anders'

Reacties

Een opmerkelijk moment in de TOTO KNVB-Bekerfinale. Steven Bergwijn kreeg in de tweede helft een enorme kans om zijn oude club PSV nog eens pijn te doen, maar de aanvaller van Ajax lette niet op en miste de rebound. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk na penalty's

Bergwijn let niet op en vergeet te scoren: 'Ja... Het is niet anders'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

'Als hij zich had omgedraaid, had hij een doelpuntje kunnen maken', verzuchtte Brian Brobbey na afloop. Natuurlijk, de Ajacied had de bal zelf in het lege doel moeten schuiven. Maar als Bergwijn de bal was blijven volgen, had dat Ajax alsnog een doelpunt op kunnen leveren. 'Ik zag hem (Brobbey, red.) Joël Drommel uitkappen, dus ik dacht dat die bal erin ging en ik ging al naar hem toe', legde Bergwijn uit bij ESPN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bergwijn leidde voor rust nog de openingstreffer in. Jarrad Branthwaite gleed een inzet van de Oranje-international in eigen doel. Omdat Thorgan Hazard vervolgens gelijkmaakte, kwam PSV terug in de wedstrijd. Bergwijn liet na een nieuwe tik uit te delen. 'Aan zijn gezichtsuitdrukking zag ik dat hij er niet in ging. Ja... Het is niet anders', stamelde de schlemiel bij het zien van de beelden.

Nog erger
Het enige wat Ajax nog rest is de strijd om de tweede plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan moeten de Amsterdammers drie punten goedmaken op concurrent PSV. Dat zou voor Bergwijn niet meer dan een doekje voor het bloeden zijn. 'Het is al een kloteseizoen, maar als we geen tweede worden is het nog erger', sloot de teleurgestelde aanvaller af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.