Bergwijn laat inzetbaarheid voor Oranje in het midden

Reacties

In de slotfase van de wedstrijd RKC Waalwijk - PSV ging Steven Bergwijn tweemaal naar het gras met pijn. Het is nog niet zeker of de aanvaller van PSV deze week af kan reizen naar het Nederlands elftal, waarvoor hij een uitnodiging heeft gekregen.

Bergwijn laat inzetbaarheid voor Oranje in het midden

Bergwijn miste al de returnwedstrijd tegen Apollon Limassol van afgelopen donderdag en miste ook de slotfase van het duel met RKC. Trainer Mark van Bommel besloot, hoewel hij al drie keer gewisseld had, Bergwijn naar de kant te halen. 'Anders heb je kans op een zware blessure', lichtte Van Bommel zijn keuze toe bij FOX Sports.

Voor Bergwijn was het vervelend dat hij eerder naar de kant moest. 'Ik had de wedstrijd af willen maken, maar op het laatst kreeg ik te veel last. Dan kun je er beter uitgaan.' De vraag is of de smaakmaker van PSV wel in actie kan komen in de komende twee interlands van Oranje. 'Ik ga het straks met de medische staf bespreken, dan gaan we kijken hoe en wat. Je wilt elke wedstrijd spelen, vooral met Oranje, maar je moet wel honderd procent fit zijn om daar te kunnen spelen.'

Van Bommel, zelf 79-voudig international, begrijpt het gevoel van zijn speler. 'Ik ben zelf voetballer geweest en heb altijd heel graag voor mijn land gespeeld. Dat is het mooiste wat er is als voetballer zijnde, maar hij moet wel fit zijn. Anders moet hij niet gaan.'

Door de interlandperiode speelt PSV pas op 14 september de volgende wedstrijd in de Eredivisie, thuis tegen Vitesse. Op de donderdag erna volgt de eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Europa League, tegen Sporting Portugal. Oranje speelt op 6 september tegen Duitsland en op 9 september tegen Estland in de kwalificatieperiode voor het EK in 2020.

VI's Reon Boeringa na RKC Waalwijk - PSV.
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.