Bergwijn in de wachtkamer voor mogelijke Ajax-transfer

Reacties

Steven Bergwijn staat nog altijd bovenaan de verlanglijst van Ajax, als het gaat om versterking voor de voorhoede. De aanvaller van PSV zit op het moment echter in de wachtkamer.

Bergwijn in de wachtkamer voor mogelijke Ajax-transfer

Ajax sloeg vorige week met de komst van Quincy Promes al een bijzondere slag op de transfermarkt en lijkt pas in actie te komen voor Bergwijn als David Neres of Hakim Ziyech is verkocht. Rond Neres is het op dit moment vrij stil. Er hebben zich nog geen clubs gemeld voor de Braziliaan, die met zijn land deelneemt aan het toernooi om de Copa América. In januari stond Neres nog in de nadrukkelijke belangstelling van het Chinese Guangzhou Evergrande.

Sevilla is, net als vorig jaar, in de markt voor Ziyech. De Spaanse subtopper lijkt op voorhand echter niet de eerste keus van de technicus, die inzet op de top. Voor Ziyech (die maandagavond met Marokko in actie komt in de strijd om de Afrika Cup) moet alles kloppen. Wanneer het gewenste plaatje niet voorbij komt, kan het zijn dat hij er gewoon nog een jaar Ajax aan vastplakt.

In Eindhoven wacht Bergwijn de ontwikkelingen af. Ajax is echter niet de enige club die de 21-jarige PSV'er op de korrel heeft en neemt met de afwachtende houding het risico dat Bergwijn naar het buitenland vertrekt. Internazionale heeft serieuze belangstelling, maar zal (net als Ajax) eerst iemand moeten verkopen voordat een deal met PSV mogelijk lijkt.

Vanuit Engeland is er interesse van Manchester United en Tottenham Hotspur, terwijl Bayern München overweegt om Bergwijn naar Duitsland te halen. Bayern is druk op zoek naar opvolgers voor Arjen Robben en Franck Ribéry en zet in op de komst van Leroy Sané van Manchester City. Wanneer zijn komst niet haalbaar blijkt te zijn, schuift Bergwijn een plekje op.

De selectie van PSV reist maandag af naar Verbier, waar het een trainingskamp belegt. Ook Bergwijn gaat zich in Zwitserland voorbereiden op het nieuwe seizoen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.