Bergwijn en Brobbey haken af bij Oranje, Koeman haalt Dallinga erbij

Reacties

Steven Bergwijn en Brian Brobbey hebben af moeten zeggen voor het Nederlands elftal. Het duo van Ajax is niet inzetbaar wegens een blessure. Bondscoach Ronald Koeman heeft Toulouse-spits Thijs Dallinga opgeroepen als vervanger.

Bergwijn en Brobbey haken af bij Oranje, Koeman haalt Dallinga erbij
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Medische tests uit Zeist hebben uitgewezen dat Brobbey en Bergwijn niet fit genoeg zijn om komende interlandperiode in actie te komen. Voor de 23-jarige Dallinga wordt dit zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal. Hij was dit seizoen goed voor vier goals en een assist in twaalf Ligue 1-wedstrijden.

Eerder deze week haakte Nathan Aké ook al geblesseerd af. En de lijst van afwezigen bij Oranje was überhaupt al stevig. Onder anderen Matthijs de Ligt, Sven Botman, Micky van de Ven, Jurriën Timber, Frenkie de Jong, Memphis Depay en Noa Lang zijn niet van de partij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Nederlands elftal speelt aankomende zaterdag om 20.45 uur een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Drie dagen later volgt een ontmoeting met Gibraltar. Nederland hoopt zich in die wedstrijden te kwalificeren voor het EK in Duitsland van komende zomer.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.