Deze Oranje-spelers zijn er niet bij tegen Ierland en Gibraltar

Reacties

Nu de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend is, kan ook de balans worden opgemaakt rond de afvallers en geblesseerden bij Oranje. Bondscoach Ronald Koeman nam verschillende spelers niet op in zijn selectie of kon ze niet oproepen vanwege blessures. Een overzicht.

Deze Oranje-spelers zijn er niet bij tegen Ierland en Gibraltar

We beginnen onder de lat, waar Nick Olij (Sparta Rotterdam) ondanks een plek in de voorselectie niet meegaat met Oranje. De doelman verloor de strijd van Bart Verbruggen, Justin Bijlow en Mark Flekken. Ook Andries Noppert (SC Heerenveen) is er niet bij. Hij zat niet in de voorselectie, hoewel hij er in september er oktober nog wel bij was.

In de verdediging was het enigszins puzzelen voor Koeman, mede door enkele blessures. Zo kijken Matthijs de Ligt (Bayern München) en Sven Botman (Newcastle United) voorlopig toe met een kniekwetsuur en liep Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) onlangs een blessure op aan zijn hamstring. Jurriën Timber (Arsenal) en Tyrell Malacia (Manchester United) liggen er al langer uit. Toch kreeg Ian Maatsen (Chelsea) geen oproep voor Oranje. De verdediger van Chelsea debuteerde in oktober in de selectie, maar wordt nu gepasseerd. Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion) zal misschien hebben gehoopt op een kans. De verdediger is echter niet opgeroepen.

Op het middenveld moet Koeman opnieuw Frenkie de Jong (Barcelona) missen. De 54-voudig international ligt eruit met een enkelblessure en miste ook al de vorige interlandperiode in oktober. Teun Koopmeiners was er toen ook niet bij, maar is nu weer fit en zit wel bij de selectie. Dat geldt niet voor Steven Berghuis (Ajax), die tegen Frankrijk en Griekenland ontbrak vanwege kuitproblemen. Ryan Gravenberch (Liverpool) wordt nog altijd genegeerd nadat hij in september afzegde voor Jong Oranje, terwijl Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq) sinds zijn transfer naar Saoedi-Arabië niet meer in beeld lijkt bij Koeman.

Voorin is Memphis Depay (Atlético Madrid) er nog altijd niet bij. Door verschillende blessures dateert zijn laatste interland van maart, toen hij in actie kwam tegen Gibraltar. Noa Lang (PSV) vergezelt hem in de ziekenboeg. De bondscoach laat Thijs Dallinga (Toulouse) daarnaast thuis. De spits blonk donderdag uit tegen het Liverpool van Gakpo, maar krijgt voorlopig geen kans in Oranje. Dat geldt ook voor Joshua Zirkzee (Bologna).

Wie mis jij in de definitieve selectie van het Nederlands elftal? Laat het weten in de comments.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.