Bergwijn bezorgt PSV eerste zege

PSV heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen RKC werd het in Waalwijk door twee doelpunten van Steven Bergwijn 2-0 voor het team van Phillip Cocu. Door de zege legden de Eindhovenaren beslag op de Mandemakers Cup, de prijs die aan dit duel werd opgehangen.

De wedstrijd tegen RKC was het sluitstuk van de eerste pittige trainingsweek van de voorbereiding. Voor de club uit de Jupiler League betekende het duel met de provinciegenoot het hoogtepunt van de open dag. RKC was voor PSV een ideale tegenstander om tegen te beginnen. Qua niveau beter dan de amateurs waartegen in de voorbereiding vaak traditioneel wordt gespeeld en waarbij steevast een telraam nodig is.

RKC Waalwijk was in ieder geval niet van plan als kanonnenvoer te dienen voor de ploeg van Cocu. De oefenmeester speelde de eerste helft met de logische namen in de basis waarbij Pablo Rosario de nog geblesseerde Bart Ramselaar verving. De middenvelder kreeg vrijdag nog te horen dat hij dit seizoen samen met Dante Rigo en Sam Lammers definitief tot de eerste selectie behoort.

De eerste kans was nog voor spits Johan Voskamp van de thuisploeg, maar daarna controleerde PSV de wedstrijd vrij eenvoudig. Dat de ploegen toch met 0-0 gingen rusten, lag vooral aan aanvoerder Luuk de Jong die bij een aantal kansen het vizier nog niet op scherp had en ook vanaf de strafschopstip miste. De aanvaller had recht op zeker nog twee penalty’s, maar kans op revanche kreeg hij niet. Jürgen Locadia, zeer bedrijvig in de eerste helft, schoot een aantal keren net over en een schot van Jorrit Hendrix belandde op de paal. De middenvelder zal, nu Andrés Guardado naar Real Betis is vertrokken, als controleur dit seizoen een belangrijke rol krijgen.

PSV trad de tweede helft aan in het nieuwe uitshirt en met tien andere spelers. Alleen linksback Jetro Willems die deze transferwindow zeer waarschijnlijk vertrekt, mocht blijven staan. Verder kregen vooral de talenten in de selectie van Cocu 45 minuten speeltijd. Wel was er ook een plek voor Adam Maher, maar de kans dat hij in Eindhoven blijft wordt niet echt groot geacht.

Bekijk hier de misser van Luuk de Jong:

Bergwijn

Vlak na rust opende Bergwijn de score. De aanvaller draaide zich knap vrij en schoot met links beheerst in de korte hoek. Een kwartier voor tijd maakte de handige dribbelaar er ook 2-0 van, dat was tevens de eindstand. Aan het weinig verheffende potje moet verder maar niet al te veel waarde worden gehecht.

PSV vervolgt de voorbereiding komende week in Verbier in Zwitserland. Daar komt de Eredivisionist uit tegen FC Sion, AS Monaco en Grasshopper. Op 27 juli speelt Cocu met zijn ploeg de eerste officiële wedstrijd van het seizoen als het aantreedt in de derde voorronde van de Europa League. De tegenstander voor dat duel wordt vrijdag 14 juli bekend.

Bekijk hier de openingstreffer van Steven Bergwijn.

Bekijk hier het overzicht van alle oefenduels in de Eredivisie.