Bergkamp blijft voorlopig enige Nederlander op Engelse erelijst

Reacties

De nieuwste nominaties voor een plek in de Hall of Fame van de Premier League zijn bekendgemaakt door de competitieorganisatie. Vooralsnog is er geen enkele Nederlander genomineerd in 2023, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Bergkamp blijft voorlopig enige Nederlander op Engelse erelijst
© Pro Shots

Twee jaar geleden begon de Premier League met het vullen van de Hall of Fame, Dennis Bergkamp werd in 2021 samen met Alan Shearer, Thierry Henry, David Beckham, Eric Cantona, Steven Gerrard, Roy Keane en Frank Lampard gekozen als eerste leden van de Hall of Fame. Robin van Persie liep een uitverkiezing in zowel 2021 als 2022 mis, in dat laatste jaar waren ook Ruud van Nistelrooij en Edwin van der Sar genomineerd.

In 2023 is er dus (nog) geen plek voor een Nederlander op de nominatielijst. Tony Adams, Sol Campbell, Michael Carrick, Petr Cech, Andy Cole, Ashley Cole, Jermain Defoe, Les Ferdinand, Rio Ferdinand, Robbie Fowler, Gary Neville, Michael Owen, John Terry, Yaya Touré en Nemanja Vidic zijn de vijftien genomineerden in het eerste deel van 2023. In de voorgaande jaren waren er meer dan vijftien nominaties, dus de kans bestaat dat er dit jaar nog Nederlanders genomineerd worden. Fans hebben twee weken om uit bovenstaande lijst drie spelers te kiezen die toegevoegd worden aan de Hall of Fame. Op 3 mei wordt bekend wie zijn gekozen.

Eerder werd al bekend dat Sir Alex Ferguson en Arsène Wenger als eerste managers toegevoegd werden aan de Hall of Fame van de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De spelers in de Premier League Hall of Fame
Alan Shearer
Thierry Henry
Eric Cantona
Roy Keane
Frank Lampard
Dennis Bergkamp
Steven Gerrard
David Beckham
Wayne Rooney
Patrick Vieira
Sergio Agüero
Didier Drogba
Vincent Kompany
Paul Scholes
Peter Schmeichel
Ian Wright
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.