Berghuis over beladen Ajax-transfer: 'Ik heb niet getwijfeld'

Reacties

Steven Berghuis heeft voor het eerst uitleg gegeven over zijn beladen overstap van Feyenoord naar Ajax. De 29-jarige aanvaller werd maandag gepresenteerd in de Johan Cruijff Arena.

Berghuis over beladen Ajax-transfer: 'Ik heb niet getwijfeld'
© Pro Shots

Algemeen directeur Edwin van der Sar heette Berghuis hartelijk welkom in Amsterdam. Daarna schoof de Oranje-international aan voor zijn eerste interview met het clubkanaal. 'Het moet allemaal wel nog even landen, dat is denk ik ook wel normaal, maar het voelt wel heel goed en ik kijk ook wel echt enorm uit naar deze uitdaging', vertelt hij.

De interesse van Ajax dateert al van een maand geleden. 'Het begon te spelen tijdens het EK, toen heb ik dat nog geparkeerd omdat ik me helemaal op het EK wilde richten, daarna is het concreet geworden. Ik wilde er tijdens het EK eigenlijk niet te veel over nadenken, maar die Ajax-spelers herinnerden me er toch elke dag wel even aan. Dat gaf natuurlijk ook wel een goed gevoel, dat naast de club en de directie ook je nieuwe teamgenoten er helemaal achter staan', zegt Berghuis.

Het is natuurlijk niet zomaar een stap, maar ik sta er wel heel erg achter

'Ik was er voor mezelf wel uit dat ik een nieuwe uitdaging wilde aangaan, om mezelf te blijven ontwikkelen als voetballer. Toen Ajax uiteindelijk echt concreet werd, ging ik er echt over nadenken en kwam ik tot de conclusie dat dit voor mij een goede stap zou zijn. Om een betere speler te worden en ook samen met de club en mijn nieuwe teamgenoten de ambities waar te maken die ook bij mijn ambities passen', legt hij uit.

'Ik heb niet getwijfeld. Het is een weloverwogen keuze geweest, ik heb er goed over nagedacht. Ik heb met mensen om me heen, die mijn hele traject van kleins af aan hebben meegemaakt, er goed over gesproken. Het is natuurlijk niet zomaar een stap, maar ik sta er wel heel erg achter. En het is ook wel een heel mooie uitdaging, een heel mooi iets. Zo wil ik er ook wel naar blijven kijken', aldus Berghuis.

Zijn ambities? 'Natuurlijk zoveel mogelijk prijzen winnen, mezelf ontwikkelen tot een betere voetballer en uiteindelijk wil je je meten met de allerbesten. Dat podium ligt hier, dat is de Champions League. Om tegen zulke spelers te spelen, daar word je alleen maar beter van. Ik hoop ook in die competitie natuurlijk met Ajax mooie dingen te laten zien en ook die ambities waar te maken.'

Gerelateerde artikelen
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.