Berghuis op het middenveld in De Klassieker, Ten Hag verrast

Reacties

Feyenoord-trainer Jaap Stam kiest voor de wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam voor Steven Berghuis als middenvelder. Nicolai Jørgensen keert terug als basisspeler, nadat hij het Europa League-duel met Young Boys had gemist. Ajax treedt aan in een aanvallende opstelling.

Berghuis op het middenveld in De Klassieker, Ten Hag verrast
© Pro Shots

Ajax-trainer Erik ten Hag voert veranderingen door ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Chelsea. Toen speelde Edson Álvarez nog naast Lisandro Martínez als blok op het middenveld. In plaats daarvan speelt Donny van de Beek nu iets naar achteren, Quincy Promes staat eveneens op het middenveld. Dit betekent dat David Neres weer eens een basisplaats heeft in Amsterdam, hij vormt de voorhoede met Dusan Tadic en Hakim Ziyech. Achterin de gebruikelijke namen, met keeper Andre Onana, Sergiño Dest, Joël Veltman, Daley Blind en Nicolás Tagliafico.

Stam kiest er dus voor om Berghuis een linie terug te halen. Hierdoor ontstaat er voorin ruimte om met zowel Jørgensen als Luis Sinisterra en Luciano Narsingh te spelen. Het geschuif in de basisopstelling gaat ten koste van Orkun Kökcü: Jens Toornstra en Leroy Fer zijn de andere middenvelders. Achterin gaat Marcos Senesi zijn eerste Klassieker spelen, de dure aanwinst van Feyenoord staat voor de derde keer op rij in de basisopstelling.

Zowel Ajax als Feyenoord ging doordeweeks onderuit in een Europese confrontatie. Ajax verloor in de groepsfase van de Champions League met 0-1 van Chelsea, Feyenoord verloor in Zwitserland door twee penalty’s met 2-0 van Young Boys.

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Ziyech, Promes, Neres; Tadic
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Senesi, Haps; Toornstra, Berghuis, Fer; Narsingh, Jørgensen, Sinisterra

Volg de kraker in de hoofdstad via deze speciale VI Live.

Ontleding van De Klassieker: afgang voor Feyenoord of een echte topper?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.