Berghuis lacht om opvallend moment met RKC-doelman Vaessen: 'Hoort erbij'

Steven Berghuis was opgelucht dat Feyenoord met een 3-2 zege van het veld stapte na het thuisduel met hekkensluiter RKC Waalwijk. Feyenoord maakte een 0-2 achterstand goed. Berghuis zelf scoorde niet, al had dat naar eigen zeggen wel gemoeten.

Het was niet de wedstrijd van Feyenoord-captain Berghuis. Hij trof onder meer de paal en in de laatste minuut van de blessuretijd, toen Marcos Senesi Feyenoord al had gered met de 3-2, trof Berghuis van dichtbij de lat. Bij die actie kreeg hij het nog aan de stok met RKC-doelman Etienne Vaessen. De aanvoerder gaf daarbij nog een elleboogstoot, maar Danny Makkelie vond die actie niet zwaar genoeg om een rode kaart te trekken.

Berghuis zelf lachte om dat moment: 'Jullie hebben het zelf kunnen zien', zei hij voor de camera bij FOX Sports. 'Volgens mij stond hij nog tien seconden en ging hij daarna pas liggen', aldus Berghuis, die vond dat de RKC-doelman theater maakte. 'Hij zei: "Lekker voor je dat je hem miste." Toen zei ik: "Wat nou lekker voor je?". Hoort erbij toch. Ik schrok van die kans. Ik dacht dat de verdediger hem weg zou tikken, maar de bal stuiterde iets op en ik raakte 'm met de enkel. Die moet er wel in. Ik had er minimaal twee moeten maken. Ook die bal op de paal.'

Hoewel Berghuis dus niet scoorde, was hij wel tevreden met wat zijn ploeg in de tweede helft liet zien. 'Daar ben ik blij mee. Ik denk dat we in de tweede helft hoger stonden en zo veel kansen creëerden. Dat is iets waar we sowieso naar op zoek zijn. Je ziet in de eerste helft dat het veld veel te lang wordt als je achteruit loopt. Dan krijgen ook teams zoals RKC de momenten. In de tweede helft gebeurde dat niet dus dat is goed. Hier kunnen we wel mee verder ja.'