Uitgerekend Senesi behoedt Feyenoord voor afgang tegen RKC

Reacties

Feyenoord heeft met grote moeite weten te winnen van hekkensluiter RKC Waalwijk. De ploeg van Dick Advocaat keek razendsnel tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist met dank aan Marcos Senesi alsnog te winnen. 

Uitgerekend Senesi behoedt Feyenoord voor afgang tegen RKC
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 2
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Advocaat is na het vertek van Jaap Stam iets langer dan een week trainer van Feyenoord, maar de stemming in Rotterdam-Zuid is in dat korte tijdsbestek volledig omgeslagen, in positieve zin welteverstaan. Het eerste Eredivisie-duel onder Advocaat werd overtuigend met 0-3 gewonnen van VVV-Venlo en midweeks werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Young Boys in de Europa League. Een resultaat waar men in De Kuip wel mee kon leven, zo ook Advocaat zelf.

De positieve stemming verdween zondagmiddag echter als sneeuw voor de zon toen hekkensluiter RKC Waalwijk zeer brutaal de leiding nam in Rotterdam. De ploeg van coach Fred Grim won vorige week voor het eerst in het huidige Eredivisie-seizoen (met 2-0 van Heracles Almelo) en daarmee werd het prima spel van de Waalwijkers ook eens omgezet in een resultaat. Toen Darren Maatsen op aangeven van Feyenoord-huurling Dylan Vente binnen het kwartier voor de 0-1 zorgde kreeg RKC helemaal vleugels.

Sylla Sow kreeg De Kuip daarna namelijk volledig stil toen hij na een pass van wederom Vente een uitstekende actie inzette, Lutsharel Geertruida omspeelde en de bal onder de weinig overtuigende Kenneth Vermeer schoot: 0-2. Feyenoord moest zodoende de snelste 0-2 achterstand slikken in een thuiswedstrijd sinds het duel met MVV in 1992. Daarmee nam logischerwijs het gemor meteen weer toe bij Feyenoord, waar Rick Karsdorp (niet fit) en Edgar Ié (geblesseerd) ontbraken en werden vervangen door Geertruida en Senesi.

© Pro Shots

Wakker
De 0-2 achterstand schudde Feyenoord echter wakker en de Rotterdammers openden een fors offensief. Een offensief dat zes minuten na de 0-2 meteen resulteerde in de 1-2. Nicolai Jørgensen werd op randje buitenspel weggestuurd door Luis Sinisterra en de Deen schoof de bal rustig binnen. Die assist van Sinisterra was meteen het laatste wapenfeit van de Colombiaan, die zich geblesseerd moest laten vervangen door Sam Larsson. De Zweed werd dit seizoen vaak bekritiseerd, maar het was juist hij die vijf minuten voor tijd een enorme zucht van verlichting door De Kuip liet gaan. Larsson nam een vrije trap en via de Waalwijkse muur was RKC-doelman Etienne Vaessen kansloos: 2-2, tevens de ruststand.

Feyenoord vocht zich terug van de valse start en kon zodoende in de tweede helft op jacht naar de 3-2. Een jacht die kans na kans opleverde. Jørgensen, Orkun Kökçü, Steven Berghuis, Jens Toornstra: allemaal namen ze het doel van Vaessen onder vuur, maar steeds was het ook Vaessen die op de goede plek stond om zijn ploeg op 2-2 te houden. Jørgensen en Berghuis waren er nog het dichtst bij. De Deense spits zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald door Daan Rienstra en Berghuis kopte op aangeven van Larsson op de paal.

© Pro Shots

Toen tien minuten voor tijd wonderwel nog steeds niet gescoord was, namen de zenuwen toe. RKC zag namelijk ook nog kans op een enorme stunt in Rotterdam. Zover kwam het echter niet. Zes minuten voor tijd was het Berghuis die een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied mocht nemen. Hij legde de bal precies op het hoofd van Senesi. De Argentijn, die onder Advocaat nog geen basisplaats heeft bemachtigd, kopte de bal hard tegen de touwen: 3-2.

Daarmee haalde Feyenoord opgelucht adem en dus mocht de ploeg weer drie punten bijschrijven na het duel met RKC, dat de wedstrijd nog met tien man afmaakte. Stijn Spierings had na de 3-2 een gele kaart uit de handen van scheidsrechter Danny Makkelie geslagen en kreeg daar een rode kaart voor. Iets wat Berghuis bespaard bleef. Nadat de aanvoerder op de lat schoot, kreeg hij het even aan de stok met Vaessen waarna Berghuis een elleboogstoot uitdeelde aan de RKC-doelman. Makkelie vond het niet zwaar genoeg om ook de Feyenoorder nog van het veld te sturen. 

'Senesi verdedigend ook steeds belangrijker voor Feyenoord'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Feyenoord Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.