Berghuis kreeg vorige week te maken met nieuwe blessure op training

Reacties

Steven Berghuis was herstellende van zijn knieblessure, toen de vice-aanvoerder van Ajax een rugblessure opliep op de training. Dat is de reden dat Berghuis er donderdagavond niet bij is tegen Aston Villa. Dit bevestigde trainer John van 't Schip woensdag in Birmingham.

Berghuis kreeg vorige week te maken met nieuwe blessure op training
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
4 - 0
Ajax
Ajax

Berghuis miste de laatste vijf wedstrijden van Ajax, ook de heenwedstrijd tegen Aston Villa (0-0) kon de aanvaller niet meemaken. De 32-jarige international kampte met een knieblessure, maar ging tijdens een training door zijn rug. Dat gebeurde al voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

'Het is teleurstellend, ook voor Steven zelf', bevestigde Van 't Schip het nieuws op het persmoment richting de return in Engeland. 'Hij had er graag bij willen zijn, ook afgelopen weekend. Maar hij is door zijn rug gegaan. Hij had last van zijn knie, in de laatste training kreeg hij last van zijn rug. Daardoor kan hij op dit moment niet spelen.'

Voor Van 't Schip een aderlating, hij kan ook geen beroep doen op aanvoerder Steven Bergwijn. 'Je wil zoveel mogelijk dat je spelers beschikbaar zijn, al helemaal de spelers die creativiteit kunnen brengen. Maar we kunnen het niet veranderen', bleef de Ajax-coach nuchter.

In de meest recente wedstrijden van Ajax koos Van 't Schip niet voor pure buitenspelers, maar stelde hij rondom de spits Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.