Berghuis kijkt uit naar kraker tegen Napoli: 'Alle ogen zullen op ons gericht zijn'

Reacties

Steven Berghuis hoopt de slechte fase van Ajax achter zich te laten met een goed resultaat tegen Napoli. De Amsterdammers behaalden slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden en dus zijn de zorgen groot in de hoofdstad.

Berghuis kijkt uit naar kraker tegen Napoli: 'Alle ogen zullen op ons gericht zijn'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 6
Napoli
Napoli

Vooral het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles doet pijn bij Ajax, gaf Berghuis zelf ook toe. 'De twee wedstrijden voor de interlandperiode hebben we geparkeerd, maar de teleurstelling is er natuurlijk wel. Helemaal na zaterdag', verwees de 30-jarige Ajacied op de persconferentie naar de remise.

Toch wil hij die teleurstelling vooral achter zich laten met de Champions League-wedstrijd tegen Napoli in het vooruitzicht. 'Het is ons werk en onze ervaring om weer snel op naar de volgende wedstrijd te gaan. Morgen is weer een belangrijk duel. Alle ogen zullen op ons gericht zijn, zo ga je die wedstrijd in. Het is aan ons als spelers om op te staan.'

Rugblessure
Berghuis wilde niet teveel ingaan op de vraag hoe zijn team er nu voor staat. 'Op dit moment kijk ik naar de Champions League en de poulefase. Wij staan op drie, Napoli op zes. Het is een niet een allesbeslissende, maar wel een belangrijke wedstrijd om het gat te dichten', gaf hij aan.

De Oranje-international is in ieder geval weer fit om te spelen. Berghuis liep in de Nations League-wedstrijd tegen Polen een rugblessure op. ‘Ik heb de hele week gebruikt om oefeningen te doen en mijn rug weer goed te krijgen.’ Tegen Go Ahead Eagles was dat nog niet genoeg voor een basisplaats, maar in het duel met Napoli lijkt Berghuis wel gewoon te kunnen starten.

Spelersprofiel

S. Berghuis


Geboortedatum:
19 december 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Apeldoorn
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Ajax
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.