Berghuis kan nog niet stilstaan bij unieke Ajax-cijfers

Reacties

Steven Berghuis kwam naar Ajax voor Champions League-voetbal en beleefde met de Amsterdammers een foutloze groepsfase. Het besef dat de Amsterdammers iets unieks hebben gepresteerd is er nog niet volledig bij de zomeraanwinst, die tegen Sporting Portugal opnieuw scoorde.

Berghuis kan nog niet stilstaan bij unieke Ajax-cijfers
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Berghuis maakte in de eerste wedstrijd tegen Sporting zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst en was woensdag goed voor de 4-1. Hij stond op dat moment net als rechtsbuiten op het veld, nadat Davy Klaassen als invaller binnen de lijnen was gekomen. Klaassen leverde de assist op Berghuis. 'We hebben laten zien dat we elkaar goed aanvoelen', lachte Berghuis voor de camera van RTL7.

De derde Champions League-goal van Berghuis (hij scoorde ook tegen Besiktas) haalde het laatste beetje spanning uit de wedstrijd. Tabata maakte namens Sporting nog wel de 4-2, maar verder liet Ajax het niet komen. Daardoor hebben de Amsterdammers nu alle groepswedstrijden in dit Champions League-seizoen gewonnen.

Het is een ongelooflijke prestatie. 'Je staat er niet zo bij stil', zei Berghuis hierover. 'Daar heb je gewoon geen tijd voor: je gaat gewoon maar door. Uiteindelijk zal dat later wel komen, maar nu denk je al aan wie je gaat loten. Zo gaat dat, ik kan er nog niet echt bij stilstaan. Maar het zijn mooie cijfers, prachtig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.