Berghuis in alle opzichten hoofdrolspeler bij gelijkspel Feyenoord

Reacties

Feyenoord heeft woensdagavond gelijkgespeeld in een oefenduel met Angers. In een matig gevulde Kuip, waar het kwik de gehele wedstrijd tot boven de dertig graden steeg, speelde Steven Berghuis een absolute hoofdrol: 2-2.

Berghuis in alle opzichten hoofdrolspeler bij gelijkspel Feyenoord

Trainer Jaap Stam koos voor een sterke opstelling, waarin plaats was voor Leroy Fer. De middenvelder maakte een prima indruk en Stam maakte er voorafgaand aan het duel ook geen geheim van dat hij de transfervrije Fer graag toevoegt aan zijn selectie, als beide partijen er financieel uit kunnen komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord speelde een goede eerste helft tegen Angers. Berghuis zorgde voor veel  gevaar en ook Orkun Kökçü en Sam Larsson waren regelmatig dreigend. Het was na een goede actie van Larsson dat Berghuis, die begon als rechtsbuiten, de score opende: 1-0.

Het geblesseerd uitvallen van Jens Toornstra was halverwege de eerste helft een tegenvaller voor Feyenoord. Hij werd vervangen door Luis Sinisterra, waardoor PSV-target Berghuis op het middenveld kwam te spelen. In zijn nieuwe rol had Berghuis een bijzonder ongelukkige rol bij de gelijkmaker van Angers.

Zonder echt onder druk te staan gaf Berghuis een waardeloze, hoge terugspeelbal richting Kenneth Vermeer. De doelman redde de bal met zijn handen en dat leverde Angers een indirecte vrije trap op. Dat buitenkansje leverde pardoes een goal op, want via het lichaam van Berghuis vloog de bal tegen de touwen.

'Berghuis niet te koop? Onzin, bij Feyenoord is alles te koop'

Al snel na rust, met Liam Kelly voor Fer, maakte Berghuis zijn fout goed. Na een heerlijke actie van Kökçü schoot Berghuis met veel gevoel raak: 2-1. Toch slaagden de Rotterdammers er wederom niet in om het oefenduel, dat regelmatig stillag vanwege opstootjes, te controleren.

In de 61ste minuut viel de gelijkmaker. Een razendsnelle counter werd door Angelo Fulgini bij de tweede paal feilloos afgerond. Berghuis kwam te laat om de Fransman van scoren af te houden. Dylan Vente, die als spits hard werkte maar weinig indruk maakte, raakte na een goede aanval nog de lat, maar scoren deed Feyenoord niet meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ruim tien minuten voor tijd was er nog wel reden voor de Feyenoord-fans om even op te leven, want Luciano Narsingh maakte zijn debuut. De rechtsbuiten kwam binnen de lijnen voor Berghuis en was een van de vier wissels die Stam op dat moment doorvoerde. Effect voor de eindstand had het niet meer. Feyenoord speelt voor de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen nog een oefenwedstrijd tegen Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.