Benzema weer het goudhaantje bij Real Madrid

Real Madrid heeft zondag de aanval van Sevilla afgeslagen. In Andalusië toonde De Koninklijke na rust een ander gezicht met Karim Benzema als de gevierde man.

Sevilla
Sevilla
2 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid kon zondag een grote stap kunnen zetten op weg naar de Spaanse titel. Met een overwinning in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán had Sevilla zo goed als zeker de rol van titelkandidaat moeten opgeven met een achterstand van vijftien punten.

Gaandeweg de La Liga-topper kwamen de kaarten anders te liggen. Sevilla was de bovenliggende partij en was hard op weg de marge te verkleinen tot negen punten. In de eerste helft werd een solide basis gelegd voor een overwinning op Real Madrid.

Hoewel de voorsprong verdiend was getuige de verhoudingen op het veld mocht Real Madrid de openingstreffer van Ivan Rakitic zichzelf aanrekenen. Bij een vrije trap spleet de Madrileense muur zich, waarna de bal door het gat langs de verbouwereerde doelman Thibaut Courtouis ging.

Vier minuten later keek De Koninklijke tegen de 2-0 achterstand aan. Erik Lamela rondde de Sevilla-aanval af, waarmee de Madrileense defensie in verlegenheid werd gebracht.

Na rust kwam Real Madrid beter voor de dag. Invaller Rodrygo, die afgelopen week een cruciaal doelpunt in het Champions League-duel met Chelsea had gemaakt, bracht in de vijftigste minuut de spanning terug.

In de 73ste minuut dacht Vinícius Júnior de stand gelijk te hebben getrokken, maar werd hij onaangenaam verrast door het fluitsignaal van de arbiter. De leidsman bleef ook na het zien van de beelden bij zijn eerste conclusie: hands en dus geen goal.

Het was uitstel van executie. Een kleine tien minuten na de afgekeurde treffer werd invaller Nacho met zijn eerste balcontact de gevierde man. Benzema werd in de extra tijd de matchwinner. De Franse spits, die dinsdag Real Madrid ten koste van Chelsea naar de halve finale hielp, bracht Real Madrid dichter bij de titel.