Ancelotti vestigt unicum in Champions League én evenaart Guardiola en Mourinho

Reacties

De comeback van Real Madrid tegen Chelsea heeft trainer Carlo Ancelotti een Champions League-unicum opgeleverd. De 62-jarige Italiaan is de eerste trainer die zich in vier (!) verschillende decennia bij de laatste vier van het miljardenbal heeft geschaard.

Ancelotti vestigt unicum in Champions League én evenaart Guardiola en Mourinho
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
nv
2 - 3
Chelsea
Chelsea

Drievoudig winnaar Ancelotti maakte in het seizoen 1997/98 voor het eerst zijn opwachting in de Champions League met Parma en reikte een jaar later met Juventus voor het eerst tot de halve finale. Vervolgens won de Italiaanse oud-international het toernooi in 2003 én in 2007 met Milan, tussendoor was Liverpool te sterk in de legendarische finale van 2005 en versperde Barcelona in 2006 de weg naar de eindstrijd. In 2014 zegevierde Real ook onder zijn leiding, een jaar later strandde De Koninklijke als titelhouder in de halve finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu Real 23 jaar na de eerste halvefinaleplaats van Ancelotti wederom bij de laatste vier staat, heeft de Italiaanse oefenmeester ook het record van Pep Guardiola en José Mourinho geëevenaard. De Spanjaard en de Portugees stonden allebei acht keer in de halve finale van de Champions League, waarbij moet worden aangetekend dat Guardiola zich vanavond met Manchester City voor de negende keer bij de laatste vier kan scharen. De kampioen van Engeland verdedigt in Spanje een 1-0 voorsprong tegen Atlético Madrid.

meeste halve finales in CL

Trainer Clubs Halve finales
Ancelotti Juventus, Milan, Real Madrid 8
Guardiola Barcelona, Bayern, Man City 8
Mourinho Porto, Chelsea, Inter, Real 8
Ferguson Manchester United 7
Heynckes Bayern, Real Madrid 6
Van Gaal Ajax, Barcelona, Bayern 5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.