Benzema: 'Mbappé heeft wat er op het EK is gebeurd weggepoetst'

Reacties

Frankrijk plaatste zich donderdagavond ten koste van België voor de finale van de Nations League. Kylian Mbappé was één van de Franse doelpuntenmakers bij de 2-3 zege in Turijn. Karim Benzema gunde de bal bij de strafschop aan zijn teamgenoot, die tijdens het EK werd bekritiseerd vanwege een cruciale misser vanaf elf meter.

Benzema: 'Mbappé heeft wat er op het EK is gebeurd weggepoetst'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Mbappé kreeg op 28 juni de hoon over zich heen nadat hij in de strafschoppenserie tegen Zwitserland in de achtste finales van het EK zijn strafschop miste. De Zwitsers bekerden daardoor verder ten koste van EK-favoriet Frankrijk. Tegen België was Mbappé in de halve finale van de Nations League wel koelbloedig vanaf elf meter en maakte de 2-2 nadat hij even daarvoor de assist leverde bij 2-1 Benzema.

In de slotminuut van de wedstrijd schoot Theo Hernández Frankrijk naar de finale van de Nations League, waarin Spanje de tegenstander is. Na de comeback tegen België kwam Benzema terug op de penalty van Mbappé. 'We zijn allebei spelers die penalty's willen nemen, maar ik wilde dat Kylian deze strafschop zou nemen. Ik wilde echt dat hij zou scoren', aldus de spits van Real Madrid in gesprek met M6.

Mbappé liet Thibaut Courtois kansloos. 'Kylian heeft met zijn penalty alles wat er op het EK is gebeurd nu weggepoetst. Ik probeer mijn teamgenoten altijd te helpen waar ik kan', aldus Benzema, die in aanloop naar het EK na jaren afwezigheid weer werd opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps.

Ballon d'Or
Teamgenoot Antoine Griezmann merkt dat Benzema sinds zijn comeback bij Les Bleus van grote waarde is voor de ploeg. 'Wanneer Karim de bal krijgt rond de zestien weet je dat de kans heel groot is dat hij de bal ook binnen schiet. Ik heb tegen hem gezegd: als je deze vorm blijft vasthouden dan ben je gewoon te sterk voor je tegenstanders. Het is geweldig om hem zo te zien spelen en hopelijk kan hij zondag tijdens de finale zijn vorm behouden.'

De spits van Real, dit seizoen goed voor tien goals in tien officiële duels, staat ook op de shortlist voor de Ballon d'Or 2021, net als Mbappé. Benzema vindt het een eer om genomineerd te zijn. 'Ik droom er al van kinds af aan van de Ballon d'Or te winnen. Het is waar dat het team het belangrijkste is, maar wanneer je je team helpt door goed te spelen en doelpunten te maken, dan mag je denken aan de Ballon d'Or. Ik ga er alles aan doen en zo hard mogelijk werken om ooit deze prijs te winnen en deze droom te verwezenlijken', aldus Benzema tegen AS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.