Benlahsen verlaat Feyenoord na tien seizoenen voor functie bij KNVB

Reacties

De KNVB heeft Khalid Benlahsen aangesteld als keeperstrainer van Jong Oranje. Ook gaat hij aan de slag als coördinator van de goalkeeper-coaches, waar alle nationale teams onder vallen met uitzondering van de A-elftallen.

Benlahsen verlaat Feyenoord na tien seizoenen voor functie bij KNVB
© Pro Shots

Benlahsen komt over van Feyenoord, waar hij sinds 2013 in dienst was en waar hij de laatste zeven jaar keeperstrainer van het eerste elftal was. 'We zijn blij dat we Khalid aan de KNVB kunnen verbinden', legt KNVB-directeur Nigel de Jong uit. 'Hij heeft een uitstekende naam in de voetbalwereld en is denk ik een van de beste keeperstrainers van ons land. Ook heeft hij een goed oog voor het opzetten en uitbouwen van structuren, zoals we dat momenteel doen met de goalkeeper-coaches. Voor mij is hij de juiste man op de juiste plek.'

'De afgelopen tien jaar zijn voorbij gevlogen', blikt Benlahsen op de Feyenoord-website terug op zijn jaren in Rotterdam. 'Ik ga die mooie momenten zeker missen, maar kijk net zo goed uit naar een nieuwe uitdaging bij de KNVB. Tot slot wil ik alle coaches, stafleden en andere medewerkers waar ik de afgelopen tien jaar mee heb samengewerkt bedanken voor de prachtige tijd die ik bij Feyenoord heb gehad.'

In zijn nieuwe functie gaat Benlahsen nauw samenwerken met Patrick Lodewijks en Erskine Schoenmakers, de keeperstrainers van het Nederlands elftal bij de mannen en vrouwen. Benlahsen tekende een contract voor vier jaar bij de KNVB, waar hij op 1 juli start.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.