Benfica zwaar onder vuur na vermeende betaling aan scheidsrechter

Reacties

Benfica zou in het verleden geld hebben overgemaakt naar een scheidsrechter. Portugese media pakken maandagavond uit met nieuws over voormalig scheidsrechter Bruno Paixão, die bijna twee miljoen euro zou hebben ontvangen van Benfica. Zowel de Portugese topclub als de oud-arbiter ontkent de aantijgingen.

Benfica zwaar onder vuur na vermeende betaling aan scheidsrechter
© Pro Shots

Volgens de Portugese tak van CNN ontving de 47-jarige Paixão in het verleden via een IT-consultancybedrijf geld van Benfica voor werkzaamheden die hij nooit zou hebben verricht. Zakenman José Bernardes, die al langer wordt verdacht in een zaak rond hem en Benfica, wordt aan de oud-scheidsrechter gelinkt. Paixão, die in 2018 stopte als scheidsrechter, bevestigde tegen de televisiezender dat hij geld heeft ontvangen, maar volgens hem werkte hij in dezelfde periode voor het bedrijf van Bernardes. Hij ontkent banden te hebben met Benfica en noemt de zaak een misverstand.

De alarmbellen bij de Portugese recherche en Openbaar Ministerie gingen rinkelen toen bleek dat de bijna twee miljoen euro via een klein bedrijf naar de voormalig scheidsrechter vloeiden. De Portugese opsporingsdienst heeft volgens CNN besloten om alle zaken die al lopen tegen Benfica samen te voegen. Mochten de verdenkingen worden bewezen, riskeert de topclub degradatie naar het tweede niveau.

Naast Paixão ontkent ook Benfica, dat later deze maand in de Champions League tegen Ajax speelt. De Portugese club meldde maandag in een statement dat de zaak tegen de club al jaren loopt en dat het onderzoek al is afgerond. Benfica verwacht dat de zaak spoedig wordt afgerond. Het gaat enkel nog over belastingfraude en niet meer over witwassen. Benfica schreef ook dat in de zaak nooit de naam van Paixão is gevallen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.