Benfica wint strijd om Servisch toptalent Zivkovic

Reacties

Benfica heeft zich versterkt met Andrija Zivkovic (19). De talentvolle Serviër komt transfervrij over van Partizan Belgrado en tekent een contract voor vier seizoenen bij de regerend Portugees kampioen. De vijfvoudig international werd eerder gelinkt aan Real Madrid, Paris Saint-Germain, Liverpool, Chelsea en Arsenal.

Benfica wint strijd om Servisch toptalent Zivkovic

Zivkovic maakte in de afgelopen drie jaar indruk in eigen land. Hij debuteerde op zestienjarige leeftijd in het shirt van Partizan, waar hij goed was voor in totaal 24 treffers in 93 competitieduels. De dribbelaar werd bovendien vorig jaar zomer wereldkampioen met Servië op het WK Onder-20. Ook zorgde de aanvaller in de beide Europa League-duels met AZ in september en november 2015 voor het winnende doelpunt.

Vanaf de winterstop kwam de flankspeler vervolgens niet meer aan spelen toe. Zijn club wilde hem niet meer opstellen, omdat Zivkovic weigerde zijn in juni aflopende contract te verlengen. En hij had daar destijds een reden voor. Zonder zijn medeweten had Partizan dertig procent van zijn transferrechten doorverkocht aan zaakwaarnemer Pini Zahavi.

De Servische topclub zette haar beste speler zelfs terug naar de reserves omdat hij zijn contract niet wilde verlengen, maar dat haalde weinig uit. Volgens vader Jovica Zivkovic probeerde de Partizan zijn zoon te manipuleren. 'Maar Andrija is geen speelgoed', zei hij eerder over de moeilijke situatie.

Dankzij de overstap naar Benfica kan het pas negentienjarig talent zich verder ontwikkelen. Eerder versterkten de Portugezen zich met Konstantinos Mitroglou (Fulham, was al gehuurd), Franco Cervi (Rosario Central), André Horta (Vitória Setúbal) en André Carrillo (Sporting Lissabon).

Ola John
Voor Ola John (24) houdt zijn periode bij Benfica waarschijnlijk op. Volgens de Portugese krant Record is de Nederlandse buitenspeler door hoofdtrainer Rui Vitória teruggezet naar het tweede elftal. John, die in de zomer van 2012 voor negen miljoen euro werd overgenomen van FC Twente, speelde afgelopen seizoen op huurbasis in Engeland voor Reading, waar hij goed was voor vier treffers in 28 Championship-wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.