'Benfica vindt nieuwe spits in de Serie A'

Reacties

Arthur Cabral lijkt de nieuwe spits van Benfica te worden. Volgens Portugese media staat de Braziliaan op het punt om te tekenen bij de club van Roger Schmidt.

'Benfica vindt nieuwe spits in de Serie A'
© Pro Shots

Benfica moet op zoek naar een nieuwe nummer 9, omdat Gonçalo Ramos op weg is naar Paris Saint-Germain. Media in Frankrijk en Portugal schrijven dat beide clubs eruit zijn over de Portugese spits: Ramos gaat een bedrag van 65 miljoen euro opleveren, dat via bonussen nog kan oplopen richting de tachtig miljoen.

In Portugese media viel deze zomer veelvuldig de naam van Feyenoord-spits Santiago Giménez als potentiële opvolger van Ramos, maar de Mexicaan tekende afgelopen week een nieuw contract in Rotterdam.

Benfica heeft nu een andere keuze gemaakt. Record en A Bola, de twee grootste Portugese sportkranten, melden dat Cabral naar Lissabon komt. Benfica zou zo'n twintig miljoen euro betalen voor de 25-jarige spits van Fiorentina. Hij moet de nieuwe aanvalsleider worden in de formatie van Schmidt.

Cabral verruilde zijn geboorteland Brazilië in 2019 voor FC Basel, waar hij liefst 65 keer scoorde in 106 officiële duels. Die aantallen wist hij in Florence nog niet te halen. Wel speelde hij met zeven doelpunten een hoofdrol in het behalen van de Conference League-finale met Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.