Benfica verkleint kans op tweede bekersucces voor Keizer

Sporting Portugal moet nog aan de bak om de finale van het toernooi om de Taça de Portugal te bereiken. De formatie van trainer Marcel Keizer verloor voor de tweede keer in vier dagen van Benfica.

Benfica
Benfica
2 - 1
Sporting Lissabon

Sporting kende anderhalve week geleden nog bekersucces, toen in de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van het land. De ploeg van Keizer versloeg in de finale na strafschoppen FC Porto, waardoor de Nederlandse trainer zijn eerste prijs pakte met Sporting. Benfica kwam afgelopen zondag in de competitie nog op bezoek bij Sporting en won toen met 2-4.

Net als zondag nam Benfica de leiding tegen Sporting, waar Nemanja Gudelj startte en Bas Dost op de bank begon. Haris Seferovic schoot al naast namens de thuisploeg en drie minuten later was het alsnog raak. Pizzi gaf de bal op links mee aan Gabriel, die keeper Renan Ribeiro verschalkte: 1-0.

De confrontatie tussen Benfica en Sporting bleek daarna een stuk minder spectaculair dan zondag in de competitie. Het aantal kansen was gering, maar de thuisploeg verdubbelde in de tweede helft wel de marge. De negentienjarige João Félix zag zijn pass door Sporting-verdediger Tiago Ilori in eigen doel getikt worden. Dost viel daarna in voor Wendel en zag Bruno Fernandes uit een vrije trap de spanning in de slotfase terugbrengen, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Dost zag nog wel een treffer worden afgekeurd omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt op doelman Mile Svilar.

Sporting speelt pas op 3 april de return in eigen stadion tegen Benfica. In het toernooi om de Taça de Portugal wordt alleen in de halve finale over twee wedstrijden gespeeld. Sporting gaat komende zondag in de competitie op bezoek bij Feirense, terwijl Benfica thuis speelt tegen Nacional.