Benfica-trainer: 'Ajax had geluk, wij verdienden de overwinning'

Benfica-trainer Rui Vitória weet dat het na het 1-1 gelijkspel tegen Ajax lastig wordt om de knock-outfase van de Champions League te bereiken. De onder druk staande coach was echter tevreden over het spel van zijn ploeg en vond dat een overwinning meer op zijn plaats was geweest.

Dat was voor Benfica ook de inzet van het thuisduel met Ajax. Door het gelijkspel is het gat met de tweede plaats nog altijd vier punten. Rui Vitória erkende dat het nu lastig wordt de achtste finale nog te halen. 'Mathematisch gezien wordt het nu een stuk moeilijker, maar Benfica zal blijven vechten tot het erbij neervalt', zei de 48-jarige Portugees tegen A Bola. 'Dit is niet het resultaat dat we wilden, maar het team speelde een erg solide wedstrijd.'

De ploeg van Rui Vitória moest na de 1-0 nederlaag in Amsterdam en twee verliespartijen in de competitie een reactie geven in het thuisduel met Ajax. Volgens de trainer gebeurde dat ook. 'De ploeg speelde met moed, vastberaden en als een eenheid. Met de kansen die we hadden, hadden we in een andere wedstrijd wellicht wel gewonnen.' Zo slecht als de recente resultaten doen vermoeden, is het volgens de trainer dan ook niet.

'Ziyech en Tadic zijn ook beslissend als ze niet in de wedstrijd zitten'

'Het is duidelijk dat de laatste resultaten niet positief waren. De wedstrijd was erg in evenwicht, de spelers deden in de eerste helft wat ze moesten doen. In de tweede helft, nadat we enkele gedwongen wissels hadden moeten doorvoeren, hadden we het gevoel dat de details het verschil zou maken. Ajax had geluk aan zijn zijde. De slotfase is typerend voor de fase die we als ploeg doormaken. We hadden de overwinning verdiend.'

Ook Franco Cervi baalde ervan dat Benfica de kansen niet afmaakte tegen Ajax. 'Er zijn van die wedstrijden waarin de bal er gewoon niet in wil gaan.' Desondanks wanhoopt de Argentijn nog niet. 'Zo lang er kansen zijn, zullen we blijven vechten voor kwalificatie.' Ook linksback Alex Grimaldo vond dat zijn ploeg de overwinning verdiende. 'We hadden het geluk niet aan onze zijde. Ze scoorden uit het niets, we speelden geen slechte tweede helft.'

Witte zakdoekjes
Desondanks won Benfica voor de vierde keer op rij niet. Dat de ontrevreden aanhang opnieuw de witte zakdoekjes tevoorschijn haalden, kon Rui Vitória weinig mee. 'Daar wil ik niet op ingaan, zo denk ik niet. De toekomst van Benfica is het enige dat telt. Ik snap het wel, want voetbal is een sport van emoties. Mensen zijn vaak emotioneel, omdat ze willen winnen. Ik begrijp hun frustratie', aldus de Portugese coach tijdens een persconferentie.