'Benfica start gesprekken over transfer Neres op'

Reacties

Het is goed mogelijk dat David Neres Shakhtar Donetsk achter zich laat zonder ook maar één minuut voor de club gespeeld te hebben. Verschillende Portugese media maken melding van concrete interesse van Benfica, dat de gesprekken over een transfer reeds zou hebben opgestart.

'Benfica start gesprekken over transfer Neres op'
© Pro Shots

Neres (25) maakte in januari de overstap van Ajax naar Shakhtar, dat minstens twaalf miljoen euro betaalde om de aanvaller binnen te kunnen halen. De fans van Shakhtar hebben Neres echter nog niet in een officiële wedstrijd in actie gezien. Oekraïne werd niet lang na de transfer binnengevallen door Rusland en de oorlog legde het voetbal in het Oost-Europese land uiteraard stil.

Neres en enkele ploeggenoten wisten Oekraïne te ontvluchten en de aanvaller wacht momenteel af hoe de situatie zich ontwikkelt. De kans dat hij ooit nog gaat debuteren voor Shakhtar wordt steeds kleiner, nu er concrete belangstelling van Benfica is. Media als A Bola en O Jogo melden dat de onderhandelingen begonnen zijn en dat Neres graag naar Portugal wil verhuizen.

Bij een eventuele transfer gaat het om een overgang na dit seizoen. Spelers uit Oekraïne en Rusland kregen via een buitengewone transferwindow de kans om tussentijds te vertrekken bij hun club, maar de deadline daarvoor is reeds verlopen. Benfica kan Neres dus niet nu al bij de selectie halen.

Mocht het tot een transfer naar Benfica komen, dan gaat Neres samenwerken met Roger Schmidt. Hij wordt na dit seizoen de nieuwe hoofdtrainer in Lissabon, al wilde de PSV-trainer vrijdag nog geen felicitaties in ontvangst nemen. Als speler van Ajax nam Neres het in het Champions League-seizoen 2018/19 twee keer op tegen Benfica. De Portugezen maakten dit seizoen in de knock-outfase een einde aan het Europese avontuur van Ajax, maar Neres was toen al naar Shakhtar vertrokken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.