Benfica neemt laatste twijfels weg en maakt komst Schmidt officieel

Reacties

Roger Schmidt gaat voor twee jaar aan de slag bij Benfica. De Portugese topclub maakt via de officiële kanalen bekend dat de deal met de trainer nu echt volledig is afgerond.

Benfica neemt laatste twijfels weg en maakt komst Schmidt officieel

Het was al een tijdje duidelijk dat Schmidt naar Benfica zou gaan. Al eind april meldde de Europa Cup I-winnaar van 1961 en 1962 dat er een principeakkoord was bereikt met de Duitser. Schmidt, op dat moment nog in dienst van PSV, weigerde echter om felicitaties in ontvangst te nemen. Volgens de oefenmeester was er nog geen sprake van witte rook.

Nu het seizoen van PSV voorbij is, is de kogel alsnog door de kerk gegaan. Schmidt tekent voor twee jaar bij Benfica, waar hij de opvolger wordt van Nélson Veríssimo. Hij stond sinds het vertrek van Jorge Jesus in december voor de groep bij Benfica en schakelde met zijn ploeg Ajax uit in de achtste finales van de Champions League.

Benfica eindigde in het onlangs afgelopen seizoen als derde in de Portugese competitie. Het zal zich daardoor voor komend seizoen via twee voorrondes moeten zien te plaatsen voor de Champions League. Vorig seizoen slaagde Benfica daar dus in; het PSV van Schmidt werd in de laatste ronde voor de groepsfase uitgeschakeld.

Schmidt was twee jaar werkzaam bij PSV. In die tijd werd hij twee keer tweede in de Eredivisie en won hij de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB-beker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.