Schmidt hakt knoop door en kiest voor Portugees avontuur

Reacties

Roger Schmidt heeft een principeakkoord bereikt met Benfica, zo meldt de Europa Cup I-winnaar van 1961 en 1962 in een statement. De Duitser maakte in februari al bekend PSV komende zomer te verlaten.

Schmidt hakt knoop door en kiest voor Portugees avontuur
© Pro Shots

De eerste contacten tussen Schmidt en Benfica zouden al dateren van december. De 55-jarige trainer weigerde tot op heden in te gaan op vragen over zijn toekomst. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel seizoenen Schmidt zal tekenen. Het aan de beurs genoteerde Benfica moest de deal alvast doorgeven aan de CMVM, de Portugese commissie voor toezicht op de markten in effecten en financiële instrumenten.

Schmidt stond eerder aan het roer bij Delbrücker SC, SC Preussen Münster, SC Paderborn 07, Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan. In de zomer van 2020 tekende de voormalig middenvelder bij PSV, waarmee hij begin dit seizoen de Johan Cruijff Schaal en onlangs de KNVB-beker in de wacht sleepte.

Opvolger van Veríssimo
Bij Benfica wordt hij de opvolger van Nélson Veríssimo, die halverwege dit seizoen het stokje overnam van de ontslagen Jorge Jesus. Onder leiding van Veríssimo stootten de hoofdstedelingen Ajax uit de Champions League, maar viel het doek in de kwartfinale tegen Liverpool. In de competitie moet Benfica concurrenten FC Porto en Sporting Portugal voor zich dulden.

Met nog vier speelrondes te gaan in de Eredivisie kijkt PSV aan tegen een achterstand van vier punten op Ajax. Ruud van Nistelrooij zal in de zomer het stokje overnemen van Schmidt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.