Benfica neemt in aanloop naar clash met Ajax afscheid van clubicoon

Reacties

Benfica heeft dinsdag afscheid genomen van Pizzi. De aanvallende middenvelder die al sinds 2013 onder contract staat bij de Portugese club werd op de laatste dag van de Turkse winterwindow verhuurd aan Istanbul Basaksehir. Een weerzien met Ajax zit er dus niet in voor de 32-jarige Portugees.

Benfica neemt in aanloop naar clash met Ajax afscheid van clubicoon
© Pro Shots

Pizzi kwam sinds de zomer van 2014, na een verhuurperiode aan Espanyol, tot ruim 350 wedstrijden voor Benfica waarin hij 94 keer scoorde en 96 assists gaf. Pizzi was erbij toen Benfica in 2018 in de Champions League tegen Ajax speelde en afgelopen zomer in de voorronde tegen PSV. Pizzi droeg regelmatig de aanvoerdersband, maar kwam gaandeweg dit seizoen steeds minder aan spelen toe.

Benfica dacht vervolgens met de aanvallende middenvelder mee. Pizzi mocht het vooral doen met invalbeurten en toen een vertrek op 31 januari niet van de grond kwam, volgde een kans in Turkije. Daar ging de markt dinsdagavond pas dicht. Bij Basaksehir, de nummer vijf van de Süper Lig, wordt Pizzi ploeggenoot van onder anderen Deniz Türüc.

Pizzi staat nog tot medio 2023 onder contract bij Benfica en nam dinsdag met pijn in zijn hart afscheid. 'Ik had nooit gedacht dat deze dag ooit zou komen, maar in het voetbal moet je overal op voorbereid zijn en kan het zo anders zijn', schreef de spelmaker op Instagram. 'Ik ben trots om aanvoerder te zijn geweest bij deze prachtige club. Ik zal altijd bij jullie zijn, ook al ben ik nu verder weg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.