Benfica en Standard naar kwartfinale Europa League

Naast Fulham en Valencia plaatsten ook Benfica en Standard Luik zich voor de laatste acht van de Europa League. Benfica voorkwam ternauwernood een verlenging tegen Olympique Marseille.

Olympique Marseille-Benfica 1-2 (1-1)Na de 1-1 in Portugal moest Benfica in Marseille op zoek naar een doelpunt. De gasten hadden een overwicht, maar echt grote kansen bleven uit. Tegen de verhouding in opende de thuisclub zelfs de score. Mamadou Niang benutte een rebound en zette zijn ploeg op 1-0. Plots bleek ook Benfica te kunnen scoren. Maxi Pereira scoorde met een van richting veranderd schot. Met 1-1 leek het uit te draaien op een verlenging, maar Alan Kardec tikte na een vrije trap van Pablo Aimar in de laatste minuut de 1-2 binnen. Bij Marseille moest Hatem Ben Arfa nog van het veld met een rode kaart.

Standard Luik-Panathinaikos 1-0 (3-1)Standard kon weinig gebeuren na de eerdere 3-1 zege in Griekenland. Panathinaikos had het in Luik nog spannend kunnen maken als Kostas Katsouranis een van zijn drie kansen had benut, maar dat lukte hem niet. Dieumerci Mbokani zorgde met een knappe individuele actie op slag van rust voor 1-0. Panathinaikos kreeg in de tweede helft nog wel enkele kansen, maar het bleef bij die ene treffer. Standard is de eerste Belgische club in een kwartfinale van een Europees bekertoernooi sinds het seizoen 1996/97.